Στεφανοβίκειο: Kιβώτια ρουκετών από τη στρατιωτική βάση έφεραν στα χωράφια οι πλημμύρες (Photo)

Στεφανοβίκειο: Kιβώτια ρουκετών από τη στρατιωτική βάση έφεραν στα χωράφια οι πλημμύρες (Photo)

Απίστευτες οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία» στη Λάρισα και δείχνουν ότι σε πλημμυρισμένα χωράφια δίπλα από τη λίμνη Κάρλα, τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες, έχουν μεταφερθεί ξυλοκιβώτια που περιείχαν ρουκέτες από την πλημμυρισμένη βάση του Στεφανοβικείου!

Οι εν λόγω εικόνες που επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις που είχε κάνει το Documento το περασμένο καλοκαίρι ότι μαζί με τα ελικόπτερα που καταστράφηκαν είχε βρεθεί στο νερό και στρατιωτικός οπλισμός, είχαν κοινοποιηθεί από τον καθηγητή Δενδροκομίας, διευθυντή του Εργαστηρίου Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων και πρόεδρο του τμήματος Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Αλέξανδρο. Παπαχατζή.

Στις φωτογραφίες που επαναδημοσιεύει η «Ελευθερία» φαίνονται στα χωράφια επιπλέοντα άδεια ξυλοκιβώτια, που πριν την πλημμύρα περιείχαν ρουκέτες για τα πολεμικά ελικόπτερα, της βυθισμένης πλέον στρατιωτικής βάσης του Στεφανοβικείου.

Όσον αφορά τις πλημμυρισμένες φιστικιές και καρυδιές, ο καθηγητής θεωρεί ότι «τα δέντρα, επειδή μείνανε πάνω από 5-6 μήνες κάτω από το νερό, δεν μπορούν να ξαναδώσουν καρπό, οπότε οι αγρότες αναγκαστικά θα τις ξεπατικώσουν, όταν υποχωρήσουν τα νερά. Το σίγουρο είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή του Σωτηρίου δεν θα υπάρξουνε σπορές εαρινών καλλιεργειών, καθώς έχει καταστραφεί και το αρδευτικό δίκτυο».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης: Στεφανοβίκειο: Ο Κουρέτας εκθέτει την κυβέρνηση για την… υποβρύχια βάση – Ζητά να αναλάβει η Περιφέρεια την απάντληση υδάτων

Εκτός μάχης το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο: Προς Μέγαρα τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter