Εκτός μάχης το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο: Προς Μέγαρα τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ

Εκτός μάχης το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο: Προς Μέγαρα τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ

Οριστικά εκτός μάχης φαίνεται πως οδεύει η βάση ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς στο Στεφανοβίκειο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι είναι λειτουργικά επιχειρησιακή, επιβεβαιώνοντας πλήρως -για ακόμη μια φορά- το Documento, σχετικά με τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχει υποστεί.

Λίγους μήνες μετά τις αποκαλύψεις του Documento ότι δεκάδες ελικόπτερα του Στρατού, ακόμη και τα πανάκριβα ελικόπτερα Apache, «βούλιαξαν» κατά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι τελικά μετακομίζουν στην Πάχη Μεγάρων, σύμφωνα με το Onalert.gr.

Στην Πάχη, εδρεύει το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και εμφανίζεται ως η επικρατέστερη επιλογή για τη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, Στρατιωτικό Επιτελείο φέρεται να προκρίνει τη λύση της Πάχης, συνυπολογίζοντας παράγοντες, όπως η εγγύτητά της σε περιοχές επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, οι εγκαταστάσεις και η χωρητικότητα σε αερομεταφερόμενα μέσα, και λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά κριτήρια.

Το ενδεχόμενο μεταφοράς της 1ης ΤΑΞΑΣ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου εδρεύει το 3ο ΤΕΑΣ αλλά και το Κέντρο Εκπαίδευσης της Αεροπορίας Στρατού συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ούτε η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά τα ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας.

Και αυτό γιατί η ταυτόχρονη χρήση του αεροδρομίου τόσο από τα μαχητικά της 337 Πολεμικής Μοίρας αλλά και από τα δεκάδες ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού επιφέρει σημαντικές δυσκολίες και τεράστιο όγκο πτήσεων και εναέριας κυκλοφορίας σε περιορισμένο χώρο.

Η οριστική απόφαση αναμένεται, όπως αναφέρουν πηγές, στο τέλος του Ιανουαρίου 2024, με την περάτωση των ετήσιων τακτικών κρίσεων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Στεφανοβίκειο: Το τέλος της… «υποβρύχιας βάσης» – Τα σενάρια για τα ελικόπτερα

Έκθετος ξανά ο Φλώρος: Ξηλώνουν το Στεφανοβίκειο – Μετακομίζουν τα ελικόπτερα σε άλλο αεροδρόμιο

Νέα φιέστα Φλώρου με ελικόπτερα αντί απαντήσεων για την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

Να παρέμβει εισαγγελέας για το έγκλημα με τα ελικόπτερα

Του Φλώρου τα (τηλεοπτικά) γυρίσματα

Στόχος 519c της ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter