Έκθετος ξανά ο Φλώρος: Ξηλώνουν το Στεφανοβίκειο – Μετακομίζουν τα ελικόπτερα σε άλλο αεροδρόμιο

Έκθετος ξανά ο Φλώρος: Ξηλώνουν το Στεφανοβίκειο – Μετακομίζουν τα ελικόπτερα σε άλλο αεροδρόμιο

Ανεπανόρθωτες καταστροφές έχει υποστεί η βάση στο Στεφανοβίκειο όσο και αν προσπαθεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αποδείξουν το αντίθετο, με διαβεβαιώσεις ότι είναι λειτουργικά επιχειρησιακή.

Συγκεκριμένα, σχεδόν το σύνολο της έκτασης του αεροδρομίου παραμένει «βυθισμένο» καθώς τα όρια της λίμνης έχουν επεκταθεί, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την κακοκαιρία Daniel. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το Documento, όχι μόνο δεν έγινε έγκαιρη εκκένωση του στρατοπέδου, αλλά η ηγεσία του Στρατού επιδόθηκε σε μια σειρά από ψέματα για να καλύψει την εγκληματική της αμέλεια, γεγονός που συνεχίστηκε και μέχρι πρόσφατα όταν ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίαζε ελικόπτερα να πετούν σε παράταξη, προφανώς σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν… λείπουν ελικόπτερα από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Νέα φιέστα Φλώρου με ελικόπτερα αντί απαντήσεων για την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εκεί, καθώς σύμφωνα με το τοπικό μέσο Thenewspaper.gr, τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ μετακομίζουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας καθώς το Στεφανοβίκειο παραμένει ακόμη κάτω από τα νερά της λίμνης Κάρλα. Η καταστροφή των εγκαταστάσεων είναι ολοσχερής, αφού τα νερά παραμένουν σε τεράστιο ύψος εδώ και τρεις μήνες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται κανείς να επιστρέψει στο στρατόπεδο, καθώς η επισκευή του θα χρειαστεί εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, η μεταφορά των ελικοπτέρων της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να είναι προσωρινή, με αποτέλεσμα περίπου 800 οικογένειες που διαμένουν σε Βόλο και Λάρισα να απαιτηθεί να μετακομίσουν σύντομα.

Η επιλογή της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο υπέστη σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες και ότι δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση, καθώς υπάρχει ο φόβος νέων πλημμυρών σε επόμενη κακοκαιρία.

Το πιθανότερο σενάριο που προκρίνουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το αεροδρόμιο να εγκαταλειφθεί και η 1η ΤΑΞΑΣ να μεταφερθεί σε νέα βάση στην Αλεξάνδρεια και αυτό θα συμπαρασύρει την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού, περίπου 800 ατόμων που διαμένει σήμερα σε Μαγνησία και Λάρισα.

Διαβάστε επίσης:

Να παρέμβει εισαγγελέας για το έγκλημα με τα ελικόπτερα

Του Φλώρου τα (τηλεοπτικά) γυρίσματα

Στόχος 519c της ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Βουλή: Ούτε ο υφυπουργός Άμυνας ξέρει πότε θα επαναλειτουργήσει το «πνιγμένο» Στεφανοβίκειο (Video)

Άφησαν τα ελικόπτερα στο νερό γιατί ασχολούνταν με στημένες φωτογραφίσεις για να διαψεύσουν το Documento

Κων. Φλώρος: Ο στρατηγός που μετράει νεκρούς, αλλά ποζάρει στο Instagram

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter