Στεφανοβίκειο: Καλωπίζουν τα βυθισμένα ελικόπτερα Απάτσι για να βγάλουν φωτογραφίες

Στεφανοβίκειο: Καλωπίζουν τα βυθισμένα ελικόπτερα Απάτσι για να βγάλουν φωτογραφίες

Μετά την επιχείρηση ανάσυρσης βυθισμένων ελικοπτέρων από τη λίμνη Κάρλα ένα νέο σχέδιο των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θέλουν να αποφύγουν ευθύνες για την καταστροφή της βάσης στο Στεφανοβίκειο, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν το Armyvoice.gr και το Defence-Point.gr, τη δόξα του πρίγκιπα Γκριγκόρι Αλεξάντροβιτς Ποτέμκιν-Ταβρίτσεσκι, πατέρα του τεχνάσματος που έμεινε γνωστό στην Ιστορία ως «χωριό Ποτέμκιν», φέρονται να ζήλεψαν όσοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καταστροφή, λόγω πλημμύρας, της περιουσίας του ελληνικού λαού στο Στεφανοβίκειο, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση των μετεωρολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με σκοπό την υποστήριξη του επίσημου αφηγήματος ότι παρόλο που το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου έγινε… ναύσταθμος, «ούτε γάτα ούτε ζημιά» για τα ελικόπτερα, τα υλικά και τον εξοπλισμό της 1ης ΤΑΞΑΣ, στο στρατόπεδο του 304 Προκεχωρημένου Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ) στο Βελεστίνο Μαγνησίας, έχει ήδη κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και αλά Γκρέκα, «χωριό Ποτέμκιν».

Την ιδιότυπη αυτή «ειδική επιχείρηση» εξωραϊσμού της κατάστασης έχει αναλάβει ως «operator», ένας κατά συνθήκη «επικοινωνιολόγος», ο οποίος μέχρι σήμερα επικεντρωνόταν στην… προώθηση μεταχειρισμένου ναυτικού εξοπλισμού.

Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να εθεάθη σε έναν από τους τελευταίους ορόφους του κτιριακού συγκροτήματος της Λεωφόρου Μεσογείων, όπου συμμετείχε σε συντονιστική σύσκεψη με τον ιθύνοντα νου και διευθύνοντα την «ειδική επιχείρηση».

Σκοπός είναι να απεικονιστεί φωτογραφικά και σε βίντεο η… άριστη κατάσταση των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A και ΑΗ-64D που βρισκόταν στο κτίριο του AVIM (Aviation Intermediate Maintenance – κτίριο ενδιαμέσου επιπέδου συντήρησης αεροπορικού υλικού) για συντήρηση, όταν κατακλύστηκε από τα λασπόνερα.

Διευκρινιστικά, το τέχνασμα «χωριό Ποτέμκιν», περιλάμβανε την κατασκευή βαμμένων προσόψεων που μιμούνταν πραγματικά χωριά, γεμάτα από χαρούμενους, καλοθρεμμένους ανθρώπους, για να τους επισκέπτονται αξιωματούχοι. Η πατρότητα του αποδίδεται στον πρίγκιπα Γκριγκόρι Αλεξάντροβιτς Ποτέμκιν-Ταβρίτσεσκι.

Όσον αφορά λοιπόν το 304 ΠΕΒ και για να συγκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής, στους κενούς χώρους μεταξύ των υπόστεγων – κτιρίων του εργοστασίου (οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από την κοινή θέα με δίχτυα που χρησιμοποιούνται… για τη συλλογή των καρπών της ελιάς), κατέληξαν όσα επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64A και AH-64D έγινε δυνατό να απεγκλωβιστούν, με τεχνικές «ναυαγιαίρεσης», από το κτίριο AVIM όπου υπόκειντο σε συντήρηση, όταν τα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου.

Η μεταφορά από το Στεφανοβίκειο στο στρατόπεδο στο Βελεστίνο, γινόταν αποκλειστικά βράδυ, με τα ελικόπτερα καλυμμένα, επί αρματοφορέων. Με την άφιξη στο 304 ΠΕΒ, ακολουθούσε η πλύση των ελικοπτέρων στο πλυντήριο σκαφών (αρμάτων) του εργοστασίου και στη συνέχεια η μετακίνηση τους στους προαναφερθέντες χώρους.

Εκεί με τη χρήση πινέλων και αιθυλικής αλκοόλης, οι τεχνικοί της Αεροπορίας Στρατού, εργαζόμενοι με πυρετώδεις ρυθμούς, επιχειρούν να στεγνώσουν τις μονάδες ηλεκτρονικών, πλακέτες, καλωδιώσεις και γενικά το ηλεκτρικό σύστημα του ελικοπτέρου, ώστε να διασώσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ούτε ο υφυπουργός Άμυνας ξέρει πότε θα επαναλειτουργήσει το «πνιγμένο» Στεφανοβίκειο (Video)

Στεφανοβίκειο: Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του Documento – Ελικόπτερα Απάτσι παραμένουν κάτω από το νερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter