Άφησαν τα ελικόπτερα στο νερό γιατί ασχολούνταν με στημένες φωτογραφίσεις για να διαψεύσουν το Documento

Άφησαν τα ελικόπτερα στο νερό γιατί ασχολούνταν με στημένες φωτογραφίσεις για να διαψεύσουν το Documento

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι αποκαλύψεις που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά την αποκάλυψη του Documento για τα, βυθισμένα στα λασπόνερα, στρατιωτικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς επιχειρησιακές αστοχίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, που ήταν και στη λίστα που δημοσίευσε το Documento για τους παρακολουθούμενους από το παράνομο λογισμικό Predator, τηρεί σιγή ιχθύος. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αντί να εκκενώσει τη βάση είχε δώσει εντολή να γίνουν φωτογραφίσεις για να διαψεύσει το Documento ότι… όλα είναι καλά. Με αυτόν τον τρόπο έμειναν επτά Απάτσι στο νερό μαζί με εξοπλισμό και ανταλλακτικά. Υλικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη του Documento, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel, για τα στρατιωτικά ελικόπτερα που βούλιαξαν στα λασπόνερα στο Στεφανοβίκειο. Τότε κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μετά το φιάσκο.

Όσο η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ήρθε το δημοσίευμα του armyvoice.gr που ανέφερε ότι ενόψει και της κακοκαιρίας «Elias», που είναι σε εξέλιξη, γίνονται προσπάθειες με ιδιωτικό συνεργείο για την ανάσυρση των ελικοπτέρων και τη μεταφορά τους στο 304 ΠΕΒ.

Διαβάστε σχετικά: Στεφανοβίκειο: Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του Documento – Ελικόπτερα Απάτσι παραμένουν κάτω από το νερό

Τελικά… πετάνε

Ταυτόχρονα, καταρρίπτεται και ένα ακόμα επιχείρημα που επιστρατεύτηκε. Σύμφωνα με την ενημέρωση, την οποία αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την Τρίτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται «σε ετοιμότητα» για τις «πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας».

Στη συνέχεια αναφέρει πως: «Επιπλέον, έχουν διατεθεί 11 ελικόπτερα και συγκεκριμένα επτά Huey, 1 Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ένα S-70, ένα Super  Puma και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης».

Τελικώς, τα ελικόπτερα πετάνε με κακοκαιρία. Την προηγούμενη φορά ισχυρίζονταν πως ο λόγος που δεν πετούσαν δεν ήταν η βύθισή τους στο Στεφανοβίκειο αλλά ότι δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες…

Και… σιγή ιχθύος

Μέρα με τη μέρα, βγαίνουν στο φως περισσότερα στοιχεία που εκθέτουν τη στρατιωτική ηγεσία, με πρώτο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο «519C», κατά κόσμον Κωνσταντίνος Φλώρος, αντί απαντήσεων επιλέγει την τακτική της σιωπής.

Ο ίδιος συνεχίζει να μην απαντά τόσο για τα Απάτσι που βούλιαξαν στα λασπόνερα, αλλά και τις επικοινωνιακές προσπάθειες -εν μέσω πανικού- ώστε να διαψευστούν οι αποκαλύψεις του Documento.

Άραγε, πόσες επιχειρησιακές αστοχίες που στοιχίζουν ζωές αρκούν για να οδηγήσουν στην παραίτησή του;

Διαβάστε σχετικά: Τελικά πετάνε: 11 ελικόπτερα «σε ετοιμότητα» για… αυτή την κακοκαιρία – Έκθετη η κυβέρνηση

 Αερολογίες αντί απαντήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για το φιάσκο στο Στεφανοβίκειο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Ανίκανος ο αρχηγός – Οφείλει να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις του Documneto

Εγκλημα στο Στεφανοβίκειο: Με βλάβες τα πολεμικά ελικόπτερα μετά τη «βουτιά» στα λασπόνερα – Νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο

Επίτιμος Α/ΓΕΣ Καμπάς για ελικόπτερα: «Δεν ήταν παροπλισμένα… η πίστα είχε ενεργά ελικόπτερα»

Οι γελοίοι με το…σεσουάρ. Τώρα τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα, είχαν βυθιστεί, αλλά στέγνωσαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter