Οι γελοίοι με το…σεσουάρ. Τώρα τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα, είχαν βυθιστεί, αλλά στέγνωσαν

Οι γελοίοι με το…σεσουάρ. Τώρα τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα, είχαν βυθιστεί, αλλά στέγνωσαν

Είναι τραγικό να αποτελείς την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να εκτίθεσαι σε συνεχή διασυρμό. Το Documento αποκάλυψε ότι η βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, δηλαδή 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) πλημμύρισε. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να πλημμυρίζουν στρατιωτικές βάσεις , ούτε να ανατινάζονται σε καιρό ειρήνης, όπως έγινε με την Αγχίαλο πριν λίγο καιρό.

Το δημοσίευμα του Documento δεν στηρίχτηκε σε πληροφορίες μόνο. Δημοσιεύσαμε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ελικόπτερα Χιούι καλυμμένα σε μεγάλο τμήμα τους από νερό.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα μπορούσαν, αν ήταν σε κατάσταση πτήσης και όχι βυθισμένα, να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις έρευνας ή και διάσωσης πάνω από τη Θεσσαλία. Σε απάντηση στο δημοσίευμα, κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία (με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο πάντα κρυπτόμενο) ισχυρίστηκαν ότι τα ελικόπτερα που έχουμε στις φωτογραφίες είναι παροπλισμένα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΓΕΣ, το Documento   δημοσίευσε φωτογραφίες με υπερσύγχρονα ελικόπτερα Απάτσι μέσα στα νερά. Αν τα Απάτσι που αποτελούν σύγχρονο όπλο έχουν παροπλιστεί τότε η ηγεσία του Στρατού πρέπει να παραιτηθεί γι αυτό ακριβώς το λόγο.

Παράλληλα, δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ που δείχνει δύο από τα ελικόπτερα Χιούι που εικονίζονται στις φωτογραφίες , τα ΕΣ 651 και ΕΣ 689, να παίρνουν μέρος σε ασκήσεις του Στρατού. Αποδείχθηκε δηλαδή ότι το ΓΕΣ, λέει ψέματα προσπαθώντας να καλύψει ένα έγκλημα: την παράδοση της Άμυνας και της ασφάλειας της χώρας στον κακό (τους)  τον καιρό. Περί αυτού πρόκειται και όχι περί ατυχήματος.

Ως απάντηση στα νέα ντοκουμέντα που τους εκθέτουν, το ΓΕΣ έστειλε νέα ανακοίνωση συνοδευόμενη από φωτογραφίες, που δείχνουν ελικόπτερα πλέον να είναι σε στεγνή πίστα. Πρώτο και βασικό συμπέρασμα λοιπόν, είναι ότι είχαν πλημμυρίσει, δεν ήταν παροπλισμένα και τώρα τα πήγαν σε ασφαλές σημείο.

Πάλι καλά όμως, που δεν μας έστειλαν στιγμιότυπα με αξιωματικούς να στεγνώνουν με σεσουάρ τα Απάτσι. Δηλαδή αν βγάλουμε ένα ψάρι από το νερό, μπορούμε μετά να ισχυριστούμε ότι είναι στεγνός κόκκορας αφού δεν υπάρχει νερό.

Έχει βέβαια σημασία ότι στις φωτογραφίες φαίνονται σε στεγνή πίστα και τα συγκεκριμένα ελικόπτερα Χιούι που κατ αυτούς ήταν παροπλισμένα. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει σε επίπεδα γελοιότητας.

ΥΓ: Μετά την προσπάθεια να καλύψουν ένα ακόμη σκάνδαλο, μπήκε σε εφαρμογή η επιχείρηση ανακάλυψης των πηγών του Documento . Προσέξτε τι λέτε στα τηλέφωνα γιατί δεν είσαστε ποτέ μόνοι σας. Ρωτήστε και τον κύριο Φλώρο

Η νέα ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου.

Όλα τα Ε/Π είναι ασφαλή.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γεώργιος Κολώνιας

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter