Του Φλώρου τα (τηλεοπτικά) γυρίσματα

Του Φλώρου τα (τηλεοπτικά) γυρίσματα
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ / EUROKINISSI

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μπορεί να μην τα καταφέρνει πολύ καλά επιχειρησιακά, αλλά σκηνοθετικά είναι Φράνσις Κόπολα. Απάντησε σε όλες τις κατηγορίες για τα πνιγμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, με ένα βίντεο που ήταν πραγματικά αντιγραφή από το «Αποκάλυψη τώρα» του Κόπολα.

Τριανταπέντε ελικόπτερα Απάτσι και Καϊόβα, από αυτά που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση που τώρα αποτελεί τη λίμνη Κάρλα, πέταξαν όπως πέταξαν και εμείς τα θαυμάσαμε σε ένα βίντεο με διάρκεια 1:22 λεπτά με επιβλητική μουσική.

Το νόημα του βίντεο ήταν να μπορούμε να φωνάξουμε όλοι «να τα, να τα τα ελικόπτερα» και ως εκ τούτου «να τος, να τος ο στρατηγός». Διότι αφού πετάνε, πώς έχουν πνιγεί στα νερά; Και για να μην κάνει κάποιος την πονηρή αριθμητική και πει αφού πέταξαν 35 και έχουμε συνολικά 130 ελικόπτερα περίπου πού είναι τα υπόλοιπα 95, το Επιτελείο μας πληροφόρησε προκαταβολικά ότι υπάρχουν και άλλα, αλλού.

Πώς το έλεγε ο Ελύτης «τα άλλα, άλλων, αλλού». Έ κάπως έτσι, μεταξύ Κόπολα και Ελύτη κινήθηκε ο Φλώρος. Προσωπικά παρέκαμψα όλα τα κακόβουλα σχόλια περί φιέστας με την οποία επιχειρήθηκε να καλυφθεί ζημιά 2 δισεκατομμυρίων και είδα πολλές φορές το βίντεο, έμπλεη εθνικής περηφάνειας.

Κάποια στιγμή όμως είδα κάτι πολύ παράξενο. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς , στο μισό βίντεο οι έλικες των ελικοπτέρων Καϊόβα κινούνται δεξιόστροφα (στο ξεκίνημα του βίντεο για παράδειγμα όταν δείχνουν να απογειώνονται σε σειρά) και στο άλλο μισό κινούνται αριστερόστροφα.

Προσέτρεξα λοιπόν σε φίλο ειδικό στα ελικόπτερα για να μου λύσει την απορία και μου είπε ότι στα Καϊόβα, όπως και σε όλα τα Αμερικανικά ελικόπτερα, ο έλικας κινείται αριστερόστροφα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να εξηγήσει δεξιόστροφη έλικα σε Καϊόβα.

Τελικώς την απορία έλυσε φίλος σκηνοθέτης, ο οποίος αφού είδε το βίντεο με διαβεβαίωσε ότι κάποιος του οποίου ο εγκέφαλος δεν είναι τόσο πολύστροφος όσο οι έλικες των ελικοπτέρων, επειδή είχε σε πλάνα μόνο την προσγείωση των ελικοπτέρων, έπαιξε ανάποδα τα πλάνα για να δημιουργήσει και μία απογείωση. Έτσι φαίνονται οι έλικες να κινούνται ανάποδα, πράγμα αδύνατο στην πραγματικότητα.

Μόλις συνειδητοποίησα τι έχει γίνει άρχισα να σκέφτομαι διάφορα. Ότι κάποιος θέλει να εκθέσει τον στρατηγό και μοντάρει βίντεο από τα οποία να γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έπεσε κακή σκηνοθεσία. Για να του πλήξει το προφίλ. Όχι του στρατηγικό καλέ, το σκηνοθετικό. Στρατηγέ μου και σκηνοθέτα μου, να διαταχθεί ΕΔΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter