Στεφανοβίκειο: Το τέλος της… «υποβρύχιας βάσης» – Τα σενάρια για τα ελικόπτερα

Στεφανοβίκειο: Το τέλος της… «υποβρύχιας βάσης»  – Τα σενάρια για τα ελικόπτερα

Επιβεβαιώνεται εκ νέου το Documento καθώς εκτός από τα τοπικά ΜΜΕ της Μαγνησίας, πλέον και η φιλοκυβερνητική Καθημερινή σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η βάση ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς στο Στεφανοβίκειο μετακομίζει οριστικά, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται ακόμη κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Κάρλα.

Λίγους μήνες μετά τις αποκαλύψεις του Documento ότι δεκάδες ελικόπτερα του Στρατού καταστράφηκαν συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τα πανάκριβα ελικόπτερα Apache, ενώ καταστράφηκε επίσης πανάκριβος οπλισμός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, φαίνεται ότι τα εναπομείναντα ελικόπτερα που σώθηκαν θα επιχειρούν μέχρι νεωτέρας από την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, το επιχειρησιακό σκέλος της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ο & 2ο ΤΕΕΠ, 1ο ΤΕΑΣ και 1οΤΥΑΔ) μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση της Λάρισας, ενώ το προσωπικό της βάσης (Λόχος Στρατηγείο και Λόχος Διαβιβάσεων) έχει μετασταθμεύσει στο 307 ΠΕΒ, στο γειτονικό Βελεστίνο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σκέψεις για επιστροφή στο Στεφανοβίκειο έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά.

Τα τελευταία σενάρια φέρεται να προβλέπουν τη διάσπαση της 1ης ΤΑΞΑΣ σε δύο αεροδρόμια, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Μέγαρα, καθώς η παραμονή τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης είναι προσωρινή και δεν εξυπηρετεί ούτε τον Στρατό Ξηράς, ούτε την Πολεμική Αεροπορία.

Σε ό,τι αφορά το Στεφανοβίκειο, σχεδόν το σύνολο της έκτασης του αεροδρομίου παραμένει «βυθισμένο» καθώς τα όρια της λίμνης έχουν επεκταθεί, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την κακοκαιρία Daniel. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το Documento, όχι μόνο δεν έγινε έγκαιρη εκκένωση του στρατοπέδου, αλλά η ηγεσία του Στρατού επιδόθηκε σε μια σειρά από ψέματα για να καλύψει την εγκληματική της αμέλεια, γεγονός που συνεχίστηκε και μέχρι πρόσφατα όταν ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίαζε ελικόπτερα να πετούν σε παράταξη, προφανώς σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν… λείπουν ελικόπτερα από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνη άγνοια Μαξίμου: Εμαθαν από τα δημοσιεύματα την εγκατάλειψη του πλημμυρισμένου Στεφανοβίκειου

Μεγαλώνει η απόσταση Μαξίμου από Δένδια – Φλώρο μετά το βατερλό στο Στεφανοβίκειο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter