Επικίνδυνη άγνοια Μαξίμου: Εμαθαν από τα δημοσιεύματα την εγκατάλειψη του πλημμυρισμένου Στεφανοβίκειου

Επικίνδυνη άγνοια Μαξίμου: Εμαθαν από τα δημοσιεύματα την εγκατάλειψη του πλημμυρισμένου Στεφανοβίκειου

Άγνοια επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την «τύχη» του πλημμυρισμένου Στεφανοβίκειου, την στιγμή που σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ μετακομίζουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας καθώς το Στεφανοβίκειο παραμένει ακόμη κάτω από τα νερά της λίμνης Κάρλα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση του Documento που τέθηκε και το ζήτημα του αριθμού των ελικοπτέρων που έχουν πάθει ζημιές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι σημερινά τα δημοσιεύματα, αναμένουμε ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο και από το ΓΕΕΘΑ, για να σας απαντήσουμε».

Το γεγονός της άγνοιας του Μεγάρου Μαξίμου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πολύ σημαντική αυτή στρατιωτική βάση για την άμυνα της χώρας αποδεικνύει ότι οι γραμμές επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου Αμυνας και του πρωθυπουργικού γραφείου έχουν κοπεί εντελώς.

Ενα ακόμη βασικό ερώτημα είναι αν ενημερώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος για την κατάσταση του στρατεύματος γιατί η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Βαγγέλη Μαρινάκη δείχνει ότι στο Μαξίμου επικρατεί πλήρης άγνοια.

Σε μη λειτουργική κατάσταση το Στεφανοβίκειο

Η πραγματικότητα είναι ότι σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η βάση στο Στεφανοκίβειο με το σύνολο της έκτασης του αεροδρομίου να παραμένει «βυθισμένο» καθώς τα όρια της λίμνης έχουν επεκταθεί μετά την κακοκαιρία Daniel.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το Documento, όχι μόνο δεν έγινε έγκαιρη εκκένωση του στρατοπέδου, αλλά η ηγεσία του στρατού υποστήριζε ότι όλα «βαίνουν καλώς», με σκοπό να πείσει ότι δεν… λείπουν ελικόπτερα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα η μεταφορά των ελικοπτέρων της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να είναι προσωρινή, με αποτέλεσμα περίπου 800 οικογένειες που διαμένουν σε Βόλο και Λάρισα να απαιτηθεί να μετακομίσουν σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Έκθετος ξανά ο Φλώρος: Ξηλώνουν το Στεφανοβίκειο – Μετακομίζουν τα ελικόπτερα σε άλλο αεροδρόμιο

Νέα φιέστα Φλώρου με ελικόπτερα αντί απαντήσεων για την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

Βουλή: Ούτε ο υφυπουργός Άμυνας ξέρει πότε θα επαναλειτουργήσει το «πνιγμένο» Στεφανοβίκειο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter