Μεγαλώνει η απόσταση Μαξίμου από Δένδια – Φλώρο μετά το βατερλό στο Στεφανοβίκειο

Μεγαλώνει η απόσταση Μαξίμου από Δένδια – Φλώρο μετά το βατερλό στο Στεφανοβίκειο

Σε όλο και πιο αμήχανη παραπομπή στην «ενημέρωση που έχουμε» από το υπουργείο Άμυνας επιδίδεται το Μέγαρο Μαξίμου όσο το Documento φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία που «καίνε» τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πλημμύρα της μεγαλύτερης βάσης ελικοπτέρων στη χώρα, καθώς σε σχετικό ερώτημα που δέχθηκε τη Δευτέρα, απέφυγε ακόμα και να αναφερθεί στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζοντας να «δείχνει» τον Νίκο Δένδια.

Δείτε επίσης: Νέα φιέστα Φλώρου με ελικόπτερα αντί απαντήσεων για την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

Αναπάντητο άφησε το ερώτημα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, όταν το documentonews.gr του ζήτησε να την επανεπιβεβαιώσει, έπειτα από τις αποκαλύψεις της Κυριακής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα «έπνιξαν τα ελικόπτερα για να απαντήσουν στο Documento», καθώς όπως αναφέρεται, η ηγεσία του στρατεύματος «προτίµησε να χάσει χρόνο φωτογραφίζοντας τα στεγνωµένα ελικόπτερα προκειµένου να απαντήσουν στο Documento, αντί να ασχοληθούν µε την επιτακτική ανάγκη της διάσωσης του αµυντικού υλικού της χώρας».

Όπως αναφέρεται, έπειτα από τη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών στο πρωτοσέλιδο του Documento της 10ης Σεπτεμβρίου, επέλεξαν αντί να εκκενώσουν το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, να μεταφέρουν τα ελικόπτερα σε «στεγνή» περιοχή της βάσης που ακόμα δεν είχε πλημμυρίσει, ώστε να τα φωτογραφίσουν για να απαντήσουν επικοινωνιακά. Η συνέχεια γνωστή, με ελικόπτερα που σε φωτογραφίες εμφανίζονταν πλημμυρισμένα να χαρακτηρίζονται «παροπλισμένα», ενώ την επόμενη, ένα από αυτά εμφανίστηκε να επιχειρεί κανονικά στις πληγείσες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα: «Επνιξαν» τα ελικόπτερα για να απαντήσουν στο Documento

«Το Documento της Κυριακής αποκάλυψε στο Στεφανοβίκειο επικοινωνιακούς χειρισμούς και μεθοδεύσεις την ώρα των πλημμυρών, με αποτέλεσμα τεράστιες ζημιές για τους εξοπλισμούς ελικοπτέρων. Επιμένει η κυβέρνηση πως δεν έχει ενημέρωση για κάτι τέτοιο; Συνεχίζετε να εμπιστεύεστε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τους χειρισμούς στο Στεφανοβίκειο;» επιμείναμε να ρωτάμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την Δευτέρα, όπως κάναμε και την περασμένη Πέμπτη, ενόψει του κυριακάτικου δημοσιεύματος.

«Θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχει μεταφερθεί αρμοδίως από το υπουργείο Άμυνας, ότι η κατάσταση της αεροπορικής βάσης δεν έχει έρθει σε κάποια διακινδύνευση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, και παραμένει αμετάβλητη» παρέπεμψε άμεσα στο υπουργείο Άμυνας και τον Νίκο Δένδια ο Παύλος Μαρινάκης, παίρνοντας ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις από τα όσα το υπουργείο αναφέρει προς το Μέγαρο Μαξίμου, κρατώντας για τον πρωθυπουργό τον ρόλο του… απλού αποδέκτη ενημέρωσης του υπουργού του.

«Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε και αυτό είναι που σας μεταφέρουμε» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλήγοντας πως «από εκεί και πέρα, η πλήρης αποτύπωση θα γίνει από το υπουργείο, αλλά δεν υπάρχει κανένας υπηρεσιακός κίνδυνος, όπως έχει δηλώσει ρητώς το υπουργείο, ούτε των εγκαταστάσεων, ούτε του εξοπλισμού» πετώντας και πάλι το μπαλάκι της ευθύνης σε υπουργείο Άμυνας και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στην ηγεσία των ΕΔ, παρότι και στο ερώτημά μας, ζητήσαμε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη που δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«∆εν θα υπήρχε καµία περίπτωση να συνέβαινε κάτι και να το έκρυβαν οι Ενοπλες ∆υνάµεις» και «δεν θα υπήρχε και καµία περίπτωση να συνέβαινε κάτι και να το έκρυβαν οι Ενοπλες ∆υνάµεις» είχε απαντήσει σε αντίστοιχο ερώτημά μας την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μία δήλωση που φαίνεται να δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις εξελίξεις και στις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter