Στελέχη της ΝΔ προτρέπουν τον Μητσοτάκη να πάει σε debate με τον Τσίπρα

Στελέχη της ΝΔ προτρέπουν τον Μητσοτάκη να πάει σε debate με τον Τσίπρα

Μετά τη δεύτερη πρό(σ)κληση του Αλέξη Τσίπρα προς τη ΝΔ για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη –αυτή τη φορά επί της Συμφωνίας των Πρεσπών- και το πρώτο πάγωμα, φαίνεται πως στη ΝΔ ορισμένοι το ξανασκέφτονται.

Αρχικά υπήρξε μια αμηχανία με δεδομένη την αδυναμία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να βρει τη σωστή απάντηση στις προκλήσεις του πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας επεναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, πηγές της ΝΔ διέρρευσαν ότι debate ζητά μόνον όποιος χάνει, με το ερώτημα που προκύπτει να μην είναι άλλο από το γιατί ο κ. Μητσοτάκης που «κερδίζει» αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι μια τηλεοπτική μονομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το πλήρες τρολάρισμα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, τόσο για τη γύμνια της ΝΔ στη διατύπωση ουσιαστικών ενστάσεων επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για την απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη να παρευρεθεί σε debate φαίνεται πως επικράτησαν και δεύτερες σκέψεις στην Πειραιώς.

Έτσι λοιπόν, σήμερα δύο στελέχη της ΝΔ τάχθηκαν υπέρ του debate χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες διευκρινίσεις.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να μη δεχθεί αυτό το debate, αλλά δεν ξέρω πραγματικά τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας μετά από αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε: «Βεβαίως και θα δεχθεί, εμείς δεν λέμε ποτέ όχι σε οποιαδήποτε τέτοια πρόσκληση- πρόκληση του κ. Τσίπρα, όμως, νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει το πρόβλημα σε αυτό το debate».

Μια ανάλογη δήλωση έκανε και ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σήμερα στα ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Βεβαίως πρέπει να γίνει, τι νόμιζε ο κ. Τσίπρας ότι θα την έβγαζε καθαρή;» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης…

Αντίθετη ωστόσο άποψη έχει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος για debate Μητσοτάκη – Τσίπρα… όταν προκηρυχθούν εκλογές! Περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Παππάς επιμένει στο Debate: Η συμφωνία μπορεί να περάσει και με λιγότερες αλλά οι 150 ψήφοι είναι πολιτικά επιβεβλημένοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter