Στη Βουλή η αποκάλυψη του Documento: Παραδοχή Κοντοζαμάνη για τις αναξιοποίητες ΜΕΘ από δωρεές

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Documento: Παραδοχή Κοντοζαμάνη για τις αναξιοποίητες ΜΕΘ από δωρεές

Στην ομολογία της κυβερνητικής αδυναμίας για άμεση αξιοποίηση των δωρεών ΜΕΘ προχώρησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος πριν λίγες μέρες χαρακτήρισε επιτυχημένη την κυβερνητική διαχείριση του δεύτερου κύματος.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η αποκάλυψη του Documento για τις αναξιοποίητες δωρεές ΜΕΘ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε δημόσια νοσοκομεία, με την βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, να ζητά απαντήσεις από τον υφυπουργό Υγείας κρατώντας στα χέρια της την εφημερίδα.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την καθυστέρηση αναφορικά με την υλοποίηση των δωρεών που ανακοινώθηκαν στις αρχές Απριλίου, ο Β. Κοντοζαμάνης επικαλέστηκε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που έπρεπε να διεκπεραιωθούν. Στη συνέχεια της απάντησης του στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε έτοιμη τη ΜΕΘ στο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο». Εκτός από το συγκεκριμένο νοσοκομείο, η εφημερίδα ανέδειξε έγγραφα που αποδεικνύουν την αποτυχία έγκαιρης αξιοποίησης της δωρεάς για δημιουργία ΜΕΘ σε ακόμα οκτώ νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Ο υφυπουργός οδηγήθηκε σε αντίφαση προσπαθώντας να πείσει για τα ακαριαία αντανακλαστικά της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι «από το μηδέν» και «μέσα σε δύο μήνες» ολοκληρώθηκε η δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ -μόνο εννέα εξ αυτών λειτουργούν σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη- στο «Σωτηρία» μετά από δωρεά της Βουλής, προκαλώντας το ερώτημα γιατί και ποιος ευθύνεται που δεν αξιοποιήθηκε με την ίδια ταχύτητα και η δωρεά του ΙΣΝ.

Αναλυτικά η απάντηση του Β Κοντοζαμάνη:

«Τα αποτελέσματα που είναι ορατά σε κάθε Έλληνα πολίτη, δείχνουν προετοιμασία, σχέδιο και ετοιμότητα. {…} Ναι, υπάρχει μια μεγάλη δωρεά (του ΙΣΝ). Βεβαίως, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτή η δωρεά μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα, μεσολαβούσαν κάποιες διαδικασίες: η κρίση μελετών, άδειες κοκ. Ήδη βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης μεγάλο κομμάτι της δωρεάς αυτής. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε έτοιμη της ΜΕΘ στο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, στο ΚΑΤ. Τις επόμενες ημέρες θα είναι προς χρήση άλλη μία δωρεά του κ. Μαρινάκη και της κ. Φράγκου στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Να σας θυμίσω τη μεγάλη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων με 50 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες από το μηδέν και εντός χρονοδιαγράμματος -μέσα σε δύο μήνες- ολοκληρώθηκε αυτό το έργο και είναι στη διάθεση του ΕΣΥ».

Διαβάστε επίσης: Αντί για ΜΕΘ έστηναν φιέστες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter