Στη Βουλή και οι αποκαλύψεις του Documento για το Πόθεν Έσχες Στουρνάρα – Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου

Στη Βουλή και οι αποκαλύψεις του Documento για το Πόθεν Έσχες Στουρνάρα – Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου

Στη Βουλή έφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με το «Πόθεν Έσχες» του Γιάννη Στουρνάρα καθώς και τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για σχέδιο εξόντωσής του.

Στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος κάνει λόγο για «σύννεφα» στις σχέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση μετά «το θέμα με την απόκρυψη της περιουσιακής καταστάσεως του πρώτου», όπως αποκάλυψε το Documento. Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει ότι το Documento «καλεί την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αλλά και την Εισαγγελία να διερευνήσουν τις καταγγελίες».

Εξάλλου ο ανεξάρτητος βουλευτής, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, έφερε στη Βουλή και τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για απειλές εναντίον του σε διαλόγους που καταγράφηκαν νόμιμα από τον “κοριό” της ΕΛΑΣ, στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για τους ποινικούς που –όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documentο– συνομιλούσαν μεταξύ άλλων με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και τον μητροπολίτη Δωρόθεο.

Αναλυτικά η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τις αποκαλύψεις το Documento:

“«Σύννεφα» στις σχέσεις του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με την Κυβέρνηση, δημιουργεί το θέμα με την απόκρυψη της περιουσιακής καταστάσεως του πρώτου, όπως απεκαλύφθη από Κυριακάτικη εφημερίδα. Μάλιστα το «Documento» καλεί την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αλλά και την Εισαγγελία να διερευνήσουν τις καταγγελίες. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Στουρνάρα, κάνοντας λόγο «για συκοφαντικό δημοσίευμα».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι την εποχή που ο Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών ήταν ένθερμος υποστηρικτής της λιτότητος και της φορολογήσεως που τελικώς πλήττει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ο ίδιος απέκρυπτε περιουσιακά στοιχεία του από την δήλωση «πόθεν έσχες», όπως άλλωστε και η σύζυγός του. Κατά το δημοσίευμα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκρύπτονται, σχετίζονται με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ τον οποίο ο ίδιος ο Στουρνάρας είχε επιβάλει. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν κεντρικός τραπεζίτης της χώρας στις δηλώσεις περιουσιακής καταστάσεως για τα έτη 2012 και 2013 και έως τον Ιούνιο του 2014 δεν είχε δηλώσει 150 τετραγωνικά για την βίλα του στην Σύρο αλλά και μια πισίνα 105 τετραγωνικών. Κατά την εφημερίδα, ακόμη και όταν αργότερα έκανε δήλωση «πόθεν έσχες»- πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Τράπεζα της Ελλάδος- στην οποία συμπεριέλαβε την πισίνα διαστάσεων κολυμβητηρίου, δήλωσε ότι το κόστος της ανέρχεται μόλις στις 4.500 ευρώ. Όσο δηλαδή στοιχίζει μια κτηνοτροφική ποτίστρα ζώων.

Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη: «Ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης, είτε των ετών 2012, 2013 που αναφέρονται στο δημοσίευμα, είτε μεταγενέστερα.

Επειδή, ενώ πέρασαν δεκαπέντε ημέρες και ουδεμία επίσημη Κυβερνητική ανακοίνωση είδαμε, σας καλούμε να απαντήσετε:

1ον Εσείς οι ερωτώμενοι Υπουργοί κάνατε τα δέοντα, όπως τα υψηλά καθήκοντα σας επιβάλλουν ώστε οι αρμόδιες οικονομικές και δικαστικές αρχές να ασχοληθούν, να διερευνήσουν τις φοβερές καταγγελίες και να καταλήξουν σε πορίσματα;

2ον Διετάχθη μήπως Δικαστική- Εισαγγελική έρευνα για τα όσα καταγγέλλονται που αφορούν ποινικά κολάσιμες πράξεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter