Στη Βουλή ο Χαρδαλιάς για το «πείραμα» EVA

Στη Βουλή ο Χαρδαλιάς για το «πείραμα» EVA

Δεν θα αποφύγει και αυτήν την εβδομάδα τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς δεν μπορεί και σήμερα να αποφύγει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τον αλγόριθμο EVA.

Ο εν λόγω αλγόριθμος αποτέλεσε τον επιχειρησιακό βραχίονα για το άνοιγμα του τουρισμού, υποδεικνύοντας σε ποιους επισκέπτες θα γίνονταν τα λιγοστά τεστ που διατέθηκαν στις πύλες εισόδου. Όπως έχει αναδείξει το documentonews.gr, ο EVA είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτος, επιχειρησιακά επισφαλής και με την αποτελεσματικότητά του να παραμένει έως και σήμερα απροσδιόριστη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν κάνει μέλη της μικρής ερευνητικής ομάδας που πρόσφερε αφιλοκερδώς τον αλγόριθμο στην Ελλάδα, το σύστημα προτεραιοποίησης του ελέγχου εφαρμόστηκε μόνο στην χώρα μας και αποτέλεσε «ελληνικό πείραμα», αφού οι λοιπές χώρες της ΕΕ ήταν διστακτικές.

Διαβάστε σχετικά: Το αμάρτημα Μητσοτάκη με την EVA

«Ήταν ελληνικό πείραμα» παραδέχεται ο Δρακόπουλος για τον αλγόριθμο EVA (Video)

«Χαροκόπι η Ελλάδα – Είχαμε μόνο 10.000 τεστ για 100.000 τουρίστες ανά ημέρα» (Video)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έπρεπε να έχει απαντήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στην σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, δήλωσε κώλυμα. Παρόλο που ο υφυπουργός επικαλέστηκε λόγους ανωτέρας βίας, έδωσε κανονικά το «παρών» στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Προφανώς, ο Ν. Χαρδαλιάς απέφυγε να παρευρεθεί στη Βουλή την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς ήταν μία ημέρα μετά από το δημοσίευμα του Documento για τον επίμαχο αλγόριθμο και η κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει ένα ακόμα κάζο ύστερα από τις αποκαλύψεις του «Βήματος» και -κυρίως- της «Δημοκρατίας» για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter