Στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα από τη δολοφονία Κασόγκι: «Αφήστε μου το χέρι! Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα από τη δολοφονία Κασόγκι: «Αφήστε μου το χέρι! Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Στη δημοσιότητα έδωσε τουρκική ιστοσελίδα ειδήσεων ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στο ηχητικό ακούγεται ο Κασόγκι να παρακαλάει τους δολοφόνους του να τον απελευθερώσουν ενώ επίσης ακούγεται να τον αποκαλούν «προδότη» και ότι «θα λογαριαστεί» με τους δολοφόνους του.

Μέσα από τα αποσπάσματα, η Habertürk αποκαλύπτει και την ταυτότητα μερικών από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ομάδα δολοφονίας και ακούγεται η φωνή τους.

Ο πρώτος είναι ο Abdulaziz Mutreb – ο φερόμενος ηγέτης της ομάδας που έχει ταξιδέψει πολλές φορές με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας – και ο δεύτερος είναι ο πρόξενος Mohammad al-Otaibi.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, η ηχογράφηση δείχνει ότι ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου και διαμελίστηκε λίγο αργότερα αφότου μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για να βγάλει άδεια ώστε να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό βίντεο: Τα τελευταία 24ωρα του Κασόγκι

Ο Κασόγκι ακούγεται να λέει λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδο στο προξενείο «Αφήστε μου το χέρι! Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Ακολουθεί λεκτική διαμάχη, θόρυβοι από κάποιον που παλεύει και στη συνέχεια χτυπήματα και βασανιστήρια, ανέφερε η εφημερίδα. Για 11 λεπτά ακούγονται ήχοι αυτοί και ακολουθεί σιγή μιας ώρας και 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια της οποίας Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ομάδα των Σαουδαραβών άρχισε να προκαλεί παρεμβολές συχνότητας.

Διαβάστε επίσης: Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι «σπάει» τη σιωπή της: Φοβόταν, δεν ήθελε να πάει στο προξενείο

Μετά από μία ώρα από την είσοδο του Κασόγκγι στο προξενείο, ακούγεται η φωνή ενός άνδρα να λέει ότι «είναι τρομακτικό να φοράμε τα ρούχα ενός ανθρώπου που σκοτώσαμε πριν από 20 λεπτά».

Παραπονιέται δε ότι τα παπούτσια του Κασόγκι του είναι πολύ μικρά. Η ομάδα ακούγεται να του επιτρέπει τελικά να κρατήσει το δικό πάνινα παπούτσια του αντ ‘ αυτού. Ο ανθρώπους που φόρεσε τα ρούχα του Κασόγκι φαίνεται να είναι ο Mustafa al-Madani, ο οποίος καταγράφηκε από το CCTV να περνάει από το διάσημο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι.

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε τη θανατική ποινή πέντε ανδρών και ανακοίνωσε κατηγορίες εναντίον 11 ατόμων. Επίσης, είπε ότι συνολικά 21 άτομα είναι υπό κράτηση τα οποία σχετίζονται με τη δολοφονία Κασόγκι. 

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι σε πηγάδι στο σπίτι του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter