Στην Τουρκία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

Στην Τουρκία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

Την Άγκυρα επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ. 

Η έκτακτη επίσκεψη πραγματοποιείται την ίδια μέρα που οι τρεις πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμών –Κομισιόν, Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου- επισκέπτονται τον Έβρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ θα μεταβεί στην Άγκυρα και ο Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Κατά την επίσκεψή τους, θα συναντηθούν με υψηλού επιπέδου συνομιλητές των τουρκικών αρχών, σημειώνεται στην ανακοίνωση, χωρίς να προσδιορίζεται αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο μέρες και -σύμφωνα με την ανακοίνωση- «θα διεξαγάγουν συνομιλίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βορειοδυτικής Συριακής επαρχίας Ιντλίμπ και τις ανθρωπιστικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφος, καθώς και την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία».

Η επίσκεψη πραγματοποιείται πριν από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υπό την προεδρία του Ύπατου Εκπροσώπου στο Ζάγκρεμπ την Παρασκευή. Ο Επίτροπος από την πλευρά του, θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Τουρκία και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις προσφύγων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, το Γκαζιαντέπ.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα Τσαβούσογλου με Γερμανό ΥΠΕΞ: Αυτά να τα πεις στους Έλληνες που σκοτώνουν πρόσφυγες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter