Στην Αθήνα ο Ερντογάν – Το πρόγραμμα της επίσκεψης «εξπρές» (Video)

Στην Αθήνα ο Ερντογάν – Το πρόγραμμα της επίσκεψης «εξπρές» (Video)

Στις 10:30 αφίχθη στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροσκάφος της τουρκικής αντιπροσωπείας που μετέφερε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και υπουργούς της κυβέρνησής του. Τον πρόεδρο της Τουρκίας υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μετά από μήνες μυστικών διπλωματικών επαφών που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου οι δύο αντιπροσωπείες συναντώνται με θεωρητικά εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Η μεν Ελλάδα θεωρεί ως τη μόνη διαφορά εκείνη της υφαλοκρηπίδας η δε Τουρκία, σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιθυμεί να τεθούν μία σειρά επιπλέον θεμάτων.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης-αστραπή

Αρχικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση 45 λεπτών με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την ίδια ώρα, θα λάβει χώρα συνάντηση 10 Ελλήνων υπουργών με 7 Τούρκους ομολόγους τους για διημερείς συμφωνίες.

Οι δύο υπουργοί Άμυνας, Δένδιας και Γκιουλέρ, θα συναντηθούν ξεχωριστά στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 12:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Τουρκίας, μαζί με τους Φιντάν και Κιλίτς, οι οποίοι θα συναντηθούν με τους Γεραπετρίτη και Μπούρα.

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν αναμένεται να γίνουν στις 13:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξουν ερωτήσεις στην ενημέρωση των ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στο Μαξίμου, παρουσία όλων των υπουργών.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπου θα επικυρωθούν οι όποιες συμφωνίες έχουν τεθεί επί τάπητος.

Η αναχώρηση της τουρκικής αποστολής έχει προγραμματιστεί για τις 16:00.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη-αστραπή του Ερντογάν στην Αθήνα – Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Επίσκεψη Ερντογάν: «Φρούριο» η Αθήνα – Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter