Επίσκεψη-αστραπή του Ερντογάν στην Αθήνα – Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Επίσκεψη-αστραπή του Ερντογάν στην Αθήνα – Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί σήμερα για πέντε ώρες στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας. Πρόκειται για μία επίσκεψη την οποία το Μαξίμου παρουσιάζει ως εξέλιξη που θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα, κρίνοντας από το γεγονός πως ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει ρίξει τους τόνους το τελευταίο διάστημα.

Η άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται στις 11 το πρωί. Την τουρκική αποστολή θα υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Στις επόμενες πέντε ώρες θα ακολουθήσουν συνεχείς διαβουλεύσεις αλλά και υπογραφές ορισμένων συμφωνιών.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Άλλοι παίζουν στην σκακιέρα και άλλοι παριστάνουν τα πιόνια!

Συγκεκριμένα, στις 11:30 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση 45 λεπτών με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την ίδια ώρα, θα λάβει χώρα συνάντηση 10 Ελλήνων υπουργών με 7 Τούρκους ομολόγους τους για διημερείς συμφωνίες.

Οι δύο υπουργοί Άμυνας, Δένδιας και Γκιουλέρ, θα συναντηθούν ξεχωριστά στη Λέσχη Αξιωματικών.

Διαβάστε σχετικά: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Στις 12:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Τουρκίας, μαζί με τους Φιντάν και Κιλίτς, οι οποίοι θα συναντηθούν με τους Γεραπετρίτη και Μπούρα.

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν αναμένεται να γίνουν στις 13:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξουν ερωτήσεις στην ενημέρωση των ΜΜΕ.  Θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στο Μαξίμου, παρουσία όλων των υπουργών.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπου θα επικυρωθούν οι όποιες συμφωνίες έχουν τεθεί επί τάπητος.

Η αναχώρηση της τουρκικής αποστολής  έχει προγραμματιστεί για τις 16:00.

Διαβάστε σχετικά: Ερντογάν πριν την επίσκεψη στην Ελλάδα: Στόχος μου η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter