Μητσοτάκης σε βέρτιγκο – Φάσκει και αντιφάσκει για τα Τέμπη

Μητσοτάκης σε βέρτιγκο – Φάσκει και αντιφάσκει για τα Τέμπη

Προκλητικός και αλαζόνας ο πρωθυπουργός, φάσκει και αντιφάσκει για τα Τέμπη

Σε βέρτιγκο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς τις τελευταίες μέρες δείχνει για άλλη μια φορά τα βασικά στοιχεία με τα οποία ασκεί πολιτική εδώ και πολλά χρόνια: τον κυνισμό και την αλαζονεία.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του στον Σκάι (25/4) ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις για την τραγωδία των Τεμπών που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς αντίκεινται στην κοινή λογική. Στην ερώτηση εάν έχει κάνει κάτι λάθος η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της τραγικής υπόθεσης των Τεμπών, ο πρωθυπουργός είπε: «Θα μπορούσαν κάποια πράγματα να έχουν γίνει διαφορετικά στο πεδίο της επικοινωνίας, δείξαμε ανοχή στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας».

Η δήλωση αυτή αποτελεί μνημείο κυνισμού, καθώς τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη διαδικασία εκχωμάτωσης – μπαζώματος, το μοντάζ σε κρίσιμες συνομιλίες αλλά και από την προσπάθεια της συγκάλυψης, ο Μητσοτάκης τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα.

Μια μέρα μετά την εισαγγελική εντολή

Το συγκλονιστικό, που δείχνει και το μέγεθος της αλαζονείας του πρωθυπουργού, είναι ότι οι εν λόγω δηλώσεις περί «επικοινωνιακών λαθών» και «θεωριών συνωμοσίας» έγιναν μια μέρα μετά τη διάταξη της αντεισαγγελέα εφετών Λάρισας Κατερίνας Μάτση, η οποία έδωσε εντολή εντός 20 ημερών να απαντηθούν τρία κρίσιμα ερωτήματα για την αλλοίωση του χώρου όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα: Με ποια διαδικασία λήφθηκε η απόφαση για την απομάκρυνση τόνων χώματος; Ποια ήταν τα πρόσωπα που αποφάσισαν την απομάκρυνση; Για ποιο λόγο αποφασίστηκαν η εκχωμάτωση και το μπάζωμα «αφού οι όγκοι χώματος και άλλων φερτών υλικών που απομακρύνθηκαν δεν είχαν ακόμη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες και τους ειδικούς, ενώ υπήρχαν και αγνοούμενοι της επιβατικής αμαξοστοιχίας;».

Μάλιστα, η Κ. Μάτση, αφού ζητάει απαντήσεις, χαρακτηρίζει «αυθαίρετη παρέμβαση» τη διαδικασία εκχωμάτωσης.

Κυριάκος λέει, Μητσοτάκης «ξελέει»

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι στην τραγική υπόθεση των Τεμπών υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη, όμως ο πρωθυπουργός βυθισμένος στην παραμορφωτική γυάλα του Μαξίμου και χωρίς καμιά ενσυναίσθηση μιλάει τη μια για θεωρίες συνωμοσίας, την άλλη παραδέχεται ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και αφού έχει κάνει ξεκάθαρες παραδοχές, λέει κι ένα «η Δικαιοσύνη θα δείξει όλη την αλήθεια».

Ποιος θα ξεχάσει τη συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη μερικές μέρες μετά το δυστύχημα, στην οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Γνωρίζουμε τι μετέφερε το εμπορικό τρένο.

Δεν υπήρχε τίποτε εύφλεκτο. Η σύγκρουση ήταν τόσο βίαιη και τόσο σφοδρή που προκάλεσε, αυτό μας λένε οι ειδικοί, ανάφλεξη και στη συνέχεια υπήρχαν εύφλεκτα υλικά –λάδια–, τα οποία πήραν φωτιά όταν έγινε η σύγκρουση. Θέλω να το απαντήσω κατηγορηματικά, διότι όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παντού ευδοκιμούν θεωρίες συνωμοσίες. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία».

Πριν από δυόμισι εβδομάδες ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του άλλαξε αφήγημα: «Τι να συγκαλύψουμε, ότι το τρένο μετέφερε ξυλόλιο; Θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας αυτό. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε». Μερικά 24ωρα πριν μιλώντας στον Σκάι επανήλθε στις «θεωρίες συνωμοσίας».

Η αλαζονεία του Κυρ. Μητσοτάκη έχει στοιχεία βοναπαρτισμού, καθώς πολλές φορές εάν η πραγματικότητα συγκρούεται με τα αφηγήματα που τον βολεύουν, τότε τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα.

Με Ιερώνυμο για τον φόβο των διαρροών

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δέχεται κρίσιμη πολιτική φθορά και ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους του Μαξίμου είναι η διαρροή «γαλάζιων» ψηφοφόρων σε εκ δεξιών κόμματα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή (26/4) με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να προβάλουν μήνυμα ενότητας μεταξύ του κράτους και της εκκλησίας. Μάλιστα η συνάντηση έγινε τη στιγμή που στο Μαξίμου φοβούνται μήπως στους ναούς υπάρξει διευρυμένη αποδοκιμασία των κυβερνητικών επιλογών από τους ιερείς και τους πιστούς κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Ιεραρχία «βράζει» με τον Ιερώνυμο, με αποτέλεσμα να οξύνονται οι αντιθέσεις εντός της εκκλησίας. Στο παρασκήνιο πολλοί μητροπολίτες και ιερείς υποστηρίζουν ότι θα ασκήσουν έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Ο πήχης και οι δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στη γενική αξιολόγηση της κυβέρνησης ότι οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι, καθώς η ακρίβεια θερίζει τα νοικοκυριά, το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και η ανασφάλεια είναι το αίσθημα που επικρατεί στους πολίτες. Το Μαξίμου έχει ταρακουνηθεί από τις μετρήσεις των τελευταίων εβδομάδων, γι’ αυτό και πρωτοκλασάτοι υπουργοί (Δένδιας, Βορίδης, Χατζηδάκης κ.ά.) έχουν αναλάβει οργανωτικές χρεώσεις, ώστε να μην αποτυπωθεί μεγάλη πολιτική φθορά για το κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα, για να «τρέξουν» προεκλογικά οι υπουργοί ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί και το χαρτί τού ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές.

Για το μπλοκ των δεξιών του κόμματος ο πρωθυπουργός κατέβασε στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο τον Φρέντι Μπελέρη προκειμένου να φρενάρει διαρροές σε δεξιότερα κόμματα.

Αλλωστε το μαρτύρησε και η πρώην υφυπουργός και υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο Μητσοτάκης έβαλε σαν πήχη το 33%, όμως για να είναι καλυμμένος σε κάθε ενδεχόμενο τονίζει ότι δεν έχει προσδώσει εθνικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές.

Τέλος σημειώνεται ότι στο εσωτερικό πεδίο όλοι είναι σε στάση αναμονής καθώς τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια θα κριθούν στην κάλπη. Το μπλοκ των σαμαρικών θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα δεχτεί ισχυρό εκλογικό πλήγμα λόγω της απομάκρυνσης από την παραδοσιακή βάση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Μώραλης για Ρέντη: «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» η εμπλοκή του δήμου με τους υπόπτους – Τι δεν απάντησε

ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά

Το ChatGPT τα λέει καλύτερα από τον Αλέξη Χαρίτση…

Χάος και χυδαίες εκφράσεις στη Βουλή – Πώς ξεκίνησε το ξύλο μεταξύ των βουλευτών (Photos)

ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά

Politico για επιλογή Φρέντη Μπελέρη από ΝΔ: Ένας «μπαλαντέρ» από τις αλβανικές φυλακές

Ευρωεκλογές: Εντός της ημέρας η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μόρφωμα «Σπαρτιάτες» – Πόσα κόμματα κατέθεσαν αίτηση

Αφρικανική σκόνη: Επταπλάσια η συγκέντρωση την Τετάρτη – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter