Αφρικανική σκόνη: Επταπλάσια η συγκέντρωση την Τετάρτη – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα (Video)

Αφρικανική σκόνη: Επταπλάσια η συγκέντρωση την Τετάρτη – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα (Video)

Η αφρικανική σκόνη δημιούργησε απόκοσμες εικόνες στον ουρανό της Αττικής, της Μεσσηνίας αλλά και πολλών περιοχών της χώρας. Το φαινόμενο που δημιούργει αποπνικτική ατμόσφαιρα θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί. Ωστόσο και η Τετάρτη θεωρείται ημέρα υψηλής επικινδυνότητας, όσον αφορά τις συγκεντρώσεις σκόνης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το απόγευμα της Τρίτης καταγράφηκαν συγκεντρώσεις 100-120 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο στην ατμόσφαιρα, ωστόσο το πρωί της Τετάρτης, έφτασαν στα 700-800 μικρογραμμάρια. «Σήμερα κατέβηκε χαμηλά η σκόνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο «Minerva Red» που εκδηλώνεται στη χώρα μας αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Η επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μεταφορά των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης προς το Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.

Στους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr παρουσιάζεται  η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τετάρτης  και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

 

 

Δείτε επίσης:






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter