Στο έλεος της «Ωκεανίδας» η Κρήτη: Θρίλερ με τον αγνοούμενο (Video – Photos)

Στο έλεος της «Ωκεανίδας» η Κρήτη: Θρίλερ με τον αγνοούμενο (Video – Photos)

Από τη μανία της Ωκεανίδας πλήττεται η Κρήτη με τα Χανιά να έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κακοκαιρίας, όπου δύο γέφυρες έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα διάφορα χωριά να αποκλειστούν ενώ παράλληλα ένας 61χρονος αγνοείται, καθώς παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο νησί τόνισε πως «ό,τι ζημιά έχει γίνει θα διορθωθεί», ενώ αργότερα έκανε γνωστό πως «η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για να αποκατασταθούν τα δίκτυα και οι ζημιές στο νησί».

Την ίδια ώρα χωρίς καμία εγγύηση ασφαλείας δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου (Γαλατά – Πλατανιά) που είχε κλείσει μετά τις τεράστιες κατολισθήσεις του τελευταίου διαστήματος στον Σταλό.

Οδηγοί μετέφεραν στο zarpanews.gr τις προφορικές οδηγίες που τους δόθηκαν από την τροχαία στον Πλατανιά, η οποία τους συνιστούσε να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό, παρά την απαγόρευση.

Εξάλλου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης από Κίσσαμο προς Χανιά μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά, στην παλιά εθνική οδό, η οποία αποτελούσε τον μόνο οδικό άξονα στα Δυτικά του νομού Χανίων.

Νεκρός ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

Με τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον 61χρονο κτηνοτρόφο ο οποίος αγνοείτο από χθες το μεσημέρι καθώς στις 12:30 περίπου σήμερα Τρίτη, εντοπίστηκε νεκρός.

«Δυστυχώς, ο 61χρονος βρέθηκε από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής νεκρός», ήταν η λακωνική δήλωση του γενικού διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, αρχιπύραρχου, Νίκου Λαγουδάκη.

Ο 61χρονο αγρότης, πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε χθες και ενώ μαινόταν τα καιρικά φαινόμενα να διασχίσει με το αγροτικό αυτοκίνητό του τον χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Εμπρόσνερου από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, οι πυροσβέστες εντόπισαν το όχημά του, όχι όμως και τον ίδιο, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες να συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη

Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό καθώς δεν «άντεξε» το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, παρά τις προσπάθειες θεμελίωσής της που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

https://www.facebook.com/neatv.gr/videos/1257995851024624/

Σοκ κατέρευσε η γεφυρα του Κέριτη

Η ιστορική γέφυρα του Κέριτη 111 ετών αποτελεί πλέον παρελθόν κατερευσε σε ζωντανή σύνδεση

Gepostet von Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr am Montag, 25. Februar 2019

Εκκενώθηκαν σπίτια στον Αλικιανό

Τα δύο σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού, είναι σε άκρως επικίνδυνο σημείο, οπότε όπως ενημέρωσε το flashnews.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, αποφασίστηκε να εκκενωθούν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή στο Ορθούνι, η Πυροσβεστική κλήθηκε να βγάλει από δύο πλημμυρισμένα σπίτια ηλικιωμένους.

Έπεσε και η γέφυρα του Πλατανιά

Μετά τη γέφυρα του Κερίτη, αλλά και αυτή των Βουκολιών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έρχεται να απασχολήσει και η γέφυρα στην Παλαιά Εθνική Οδό που υπέστη καθίζηση.

Τα αμέτρητα κυβικά νερού που κατεβαίνουν «τρώνε» τη γη κάτω από τη γέφυρα, απειλώντας την με ολική καταστροφή, όπως έγινε με αυτήν στον Αλικιανό.

Έπεσε γέφυρα στο Βουλγάρω στην Κίσσαμο

Μια ακόμη γέφυρα κατέπεσε χθες τη νύχτα, αυτή την φορά στο Δήμο Κισσάμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεώδορο Σταθάκη, πρόκειται για την γέφυρα που ενώνει την Τοπική Ενότητα του Βουλγάρω με τον οικισμό Μουρί.

Όπως είπε στο zarpanews.gr, πλέον και με την κατάπτωση της συγκεκριμένης γέφυρας και οι λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού βρίσκονται πλήρως αποκλεισμένοι, καθώς δεν υπήρχε άλλη οδική σύνδεση με τις υπόλοιπες περιοχές.

Λύγισε φανάρι

Ούτε το φανάρι δεν κατάφερε να αντισταθεί στην μανία των ανέμων που “χτυπάνε” τα χανιά από το πρωί.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, το φανάρι στους Αγίους Αποστόλους έχει λυγίσει τόσο, ώστε απέχει πολύ λίγο από το πεζοδρόμιο!

Διακοπές ρεύματος

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές του νομού, με την κακοκαιρία να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, μαζί και πολλούς στύλους της ΔΕΗ, δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ο τομεάρχης δικτύου του ΔΕΕΔΗΕ, Γιώργος Πλοκαμάκης, μιλώντας στoν SUPERFM 89.6 σήμερα το πρωί, έκανε μια αναφορά στις βλάβες ανά το νομό και μίλησε για τις ενέργειες των συνεργείων αποκατάστασης.

Ξεκινώντας, δικαιολόγησε εν μέρει την αγανάκτηση του κόσμου, επισήμανε όμως το προφανές, οτι τα συνεργεία δεν μπορούν να… διακτινιστούν, με τον τεράστιο αριθμό των βλαβών να μην τους επιτρέπει την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, ενώ ο καιρός μόνο σύμμαχος δεν ήταν…

Αυτό που διαπιστώνεται, ωστόσο, είναι οτι παρά τον αέρα της χθεσινής νύχτας δεν δημιουργήθηκαν νέες σημαντικές βλάβες.

Σύμφωνα με τον κ. Πλοκαμάκη, το δίκτυο άντεξε και ήταν «τρωτό» μόνο στους στύλους, τους οποίους παρέσυραν οι ορμητικοί χείμαρροι.

Αναλυτικά τα προβλήματα και το πλάνο για την αποκατάσταση:

-Όσον αφορά το Ακρωτήρι, δόθηκε ρεύμα σε μερικές περιοχές εχθές, ενώ υπάρχουν σοβαρές βλάβες σε δύο υποσταθμούς, η μία στη στροφή του Καλαθά και η άλλη στις κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα συνεργεία. Οι υπόλοιπες χαρακτηρίζονται ως μεμονωμένες περιπτώσεις.

-Οτι έχει σχέση με διακοπές σε Βατόλακκο, Αλικιανό, διακλάδωση με Μεσκλά, Θέρισσο, Ομαλό, ισχύει ακόμα, με συνεργεία να επιθεωρούν τις γραμμές για να διαπιστώσουν που μπορούν να βάλουν έστω προσωρινούς στύλους για να πάρουν οι κάτοικοι ρεύμα.

-Η περιοχή του Σελίνου και της Καντάνου έχει μείνει όλη χωρίς ρεύμα από χθες, καθώς έπεσε στύλος και στα Μεσαύλια αλλά και στις Στροβλές που είχε τοποθετηθεί ένας εναλλακτικός. Ήδη ο εργολάβος πλησιάζει προκειμένου να πάρουν ρεύμα τόσο τα Εννιά Χωριά, τα Παλαιά Ρούματα, όσο και το Σέλινο από την εναλλακτική τροφοδότηση της Κισσάμου, μέχρι να ανοίξει ο δρόμος στα Μεσαύλια για να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία.

–Ένας κεραυνός «χτύπησε» βυθίζοντας Ξυλοκαμάρα, Όαση Βαρυπέτρου και Αγυιά στο σκοτάδι

Ακόμα, τόνισε οτι υπάρχουν ετοιμοπόλεμα συνεργεία από το Ρέθυμνο για να συμβάλουν στο δύσκολο έργο του εντοπισμού των βλαβών και της αντιμετώπισής τους.

Το νησί είχε ήδη επηρεαστεί σημαντικά από την προηγούμενη κακοκαιρία «Χιόνη» που έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές. 

Πηγές: flashnews.gr / zarpanews.gr / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter