Στο Κίεβο θα ταξιδέψουν Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι, πριν την G7, σύμφωνα με γερμανικό ΜΜΕ

Στο Κίεβο θα ταξιδέψουν Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι, πριν την G7,  σύμφωνα με γερμανικό ΜΜΕ

O Γερμανός καγκελάριος ‘Ολαφ Σολτς θα ταξιδέψει στο Κίεβο μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στα τέλη Ιουνίου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η εφημερίδα επικαλείται γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters: “Δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε”.

Στο Κίεβο η φον ντερ Λάιεν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο χρησιμοποιώντας τρένο. Να σημειωθεί πως η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την ουκρανική πρωτεύουσα μετά το ξέσπασμα του πολέμου, και η επίσκεψη έμεινε μυστική για λόγους ασφαλείας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποσχέθηκε σήμερα στο Κίεβο μια απάντηση “την προσεχή εβδομάδα” στις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που η ρωσική επίθεση κλιμακώνεται στην ανατολική Ουκρανία.

“Οι σημερινές συζητήσεις θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας” για την ενδεχόμενη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος του υποψήφιου μέλους στην ΕΕ “έως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας”, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Η Ουκρανία ζητεί συγκεκριμένη “νομική δέσμευση” που να της επιτρέπει να λάβει το συντομότερο δυνατόν επίσημο καθεστώς υποψηφίου μέλους στην ΕΕ, αλλά οι 27 είναι πολύ διχασμένοι στο θέμα αυτό.

Και ακόμη κι αν πάρει η Ουκρανία το “καθεστώς υποψήφιου μέλους”, αυτό θα εκκινήσει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων και ενδεχόμενων μεταρρυθμίσεων που θα διαρκέσει χρόνια, ίσως και δεκαετίες, προτού να είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter