Στο Μαξίμου ένας… σαμαρικός, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου ένας… σαμαρικός, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ουδείς “γαλάζιος άριστος” πάει χαμένος στην κυβέρνηση της ΝΔ, πολύ περισσότερο μάλιστα, εφόσον κατείχε υπουργικό θώκο, που απώλεσε κατά τον μίνι ανασχηματισμό του περασμένου Αυγούστου και έμεινε χωρίς διακριτή πολιτική θέση! Το Μαξίμου προχωρά σε ανακατατάξεις, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί και να συσπειρώσει και εσωκομματικές δυνάμεις, ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ και να συγκρατήσει τη διαφαινόμενη (δημοσκοπική) εκλογική αποσυσπείρωση. Στην συγκυρία αυτή προκαλεί προβληματισμό στο ηγετικό επιτελείο της ΝΔ, η εικόνα εκλογικών απωλειών, όπως καταγράφονται σε δημοσκοπικά ευρήματα, την ίδια ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις για την κυβερνητική πολιτική.

Πάντως, ιδιαίτερα στο πεδίο της εσωτερικής αναμέτρησης “τάσεων” στη γαλάζια πολυκατοικία, και κυρίως όντας λίγες ημέρες πριν από το 14ο Συνέδριο της ΝΔ (3-5 Δεκεμβρίου 2021) αποκτά πρόσθετη σημασία η επιλογή να τεθεί ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίπλα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, αναλαμβάνοντας μάλιστα καθήκοντα για θέματα υγείας ως ειδικός σύμβουλος στο ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει καταγραφεί ως …Σαμαρικός και έχει μεγάλη πολιτική πείρα στο χώρο της υγείας, έχοντας ξεκινήσει ως γενικός γραμματέας το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και επί υπουργίας Μάκη Βορίδη και φτάνοντας να γίνει υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια. Τον Αύγουστο του 2021 τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος -στη θέση του ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός υγείας η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 2006. Τότε είχαν υπάρξει πολλές συζητήσεις για την έξοδο από την κυβέρνηση του Βασίλη Κοντοζαμάνη, που είχε σηκώσει, σε μεγάλο βαθμό, το βάρος της ενημέρωσης για την πανδημία και για τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης του covid-19.

Ετσι, μόλις την Τρίτη (16.11.2021) με την υπ’ αρ. 361/16.11.2021 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που παραθέτει το Documentonews.gr , ο Βασίλης Κοντοζαμάνης προσελήφθη σε θέση μετακλητού άμισθου ειδικού συμβούλου στο Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Του ανατίθενται καθήκοντα ειδικού συμβούλου για ένα έτος, με αντικείμενο «θέματα που άπτονται πολιτικής και διοίκησης υπηρεσιών υγείας εντός Ελλάδας και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς».

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, «θα υπηρετεί εθελοντικά, χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter