Καλύπτει Ψαριανό ο Σκέρτσος, μετά την επίθεση στους εκπαιδευτικούς

Καλύπτει Ψαριανό ο Σκέρτσος, μετά την επίθεση στους εκπαιδευτικούς

Μία πρωτοφανή κάλυψη στον υποψήφιο βουλευτή και μετακλητό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γρηγόρη Ψαριανό προσέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του documentonews.gr, παρότι χαρακτήρισε «καταδικαστέες» τις δηλώσεις του πρώην δημοσιογράφου, αναγνώρισε «αστερίσκους» στο χυδαιολόγιό του, επικαλούμενος πως «στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές».

Διαβάστε επίσης: Άθλια επίθεση Ψαριανού στους καθηγητές για την Τράπεζα Θεμάτων – Τους αποκάλεσε «καθάρματα» και «αρχιμαφιόζους»

Αγχωμένη αλλά και προσβλητική -για την εκπαιδευτική κοινότητα- προσπάθεια κατέβαλε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά την κομματική ενημέρωση πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, με σκοπό να αποσιωπηθεί η άνευ προηγουμένου επίθεση στους καθηγητές που εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο μετακλητός του Παναγιώτη Πικραμένου μπορεί να εξαπέλυσε έναντι των «καθηγητών των παιδιών μας» μία χυδαία και υβριστική επίθεση, υποστηρίζοντας πως είναι «καθάρματα, αλήτες, αρχιμαφιόζοι, όχι δάσκαλοι», όμως ο Άκης Σκέρτσος τον κάλυψε, χωρίς ουσιαστικά να πάρει αποστάσεις από το υβρεολόγιο.

«Προφανώς δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους, στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Α. Σκέρτσος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον πρώην δημοσιογράφο, ενώ λίγο πριν είχε αναφέρει πως οι δηλώσεις του «προφανώς είναι καταδικαστέες», και ακόμα πιο γενικόλογα πως «έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις».

Η ερώτηση που τέθηκε στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας από το documentonews.gr αναφερόταν στο γεγονός πως μετά την επίθεσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα, η ΟΛΜΕ κινείται νομικά κατά του Γρ. Ψαριανού.

Δείτε επίσης: Η ΟΛΜΕ κινείται νομικά κατά Ψαριανού μετά τη χυδαία ανάρτηση για τους καθηγητές

«Οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού προφανώς είναι καταδικαστέες. Έχει κληθεί έχει δώσει εξηγήσεις, το θέμα κλείνει εδώ. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Προφανώς δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους, στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Και το αφήνουμε εδώ» ήταν ολόκληρη η απάντηση του εκπροσώπου των γαλάζιων, μην αφήνοντας περιθώρια για το γεγονός πως ο Γρ. Ψαριανός παραμένει καλυμμένος και με την έγκριση της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλούν για «ιστορική επίθεση», αλλά παραπέμπουν στην υπηρεσιακή

Αναφορικά δε με την ίδια την επίθεση και την αποποίηση ευθυνών της Νίκης Κεραμέως και του Κυριάκου Πιερρακάκη, το documentonews.gr έθεσε το ερώτημα «πόσο υπεύθυνο είναι» να κρατούν αυτή τη στάση, και τι διαφορετικό θα συνέβαινε εάν βρίσκονταν ακόμα στα υπουργικά τους πόστα. Οι απαντήσεις ωστόσο του Α. Σκέρτσου κινήθηκαν σε γενικότητες και δικαιολογίες για την επίθεση, μιλώντας γενικόλογα για χρήματα που έχουν διασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως όταν ρωτήσαμε εάν θα ζητηθεί η συμβολή ειδικών για την «ιστορική επίθεση», ο εκπρόσωπος έδειξε και πάλι προκλητικά την υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήταν το 2019 γυμνή σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας η ελληνική δημόσια διοίκηση» έδειξε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας πως «έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για να βελτιωθεί ο βαθμός απόκρισης. Καθημερινά τα προηγούμενα 4 χρόνια δεχόμασταν τέτοιες επιθέσεις. Γινόταν απόκρουση πολλών από αυτών. Τέτοιο μέγεθος επίθεσης δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο και θεωρούμε ότι στοχεύει σε αυτή την ιδιαίτερη, ευαίσθητη πολιτικά περίοδο που η χώρα έχει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση».

«Όμως το σύστημα άντεξε. Εννιά στα δέκα σχολεία ήδη από την πρώτη ημέρα λειτούργησαν κανονικά. Έγιναν οι εξετάσεις. Επαναλαμβάνω, λυπόμαστε πολύ για την ταλαιπωρία των μαθητών, των οικογενειών, των εκπαιδευτικών. Την επόμενη ημέρα η απόκριση του συστήματος ήταν ακόμα καλύτερη. Από τις 8 το πρωί αντιμετωπίστηκε το ζήτημα και όλοι οι μαθητές έδωσαν και ολοκλήρωσαν κανονικά τις εξετάσεις τους. Έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης για την άμυνα των συστημάτων πληροφορικής, των ψηφιακών συστημάτων του κράτους σε όλες τις κρίσιμες υποδομές και αυτά είναι έργα και δημόσιες επενδύσεις που θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τετραετία» συνέχισε ωσάν να αναλύει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ψηφιοποίηση του κράτους.

«Επειδή μιλάτε για μία τόσο μεγάλη επίθεση, για την Τράπεζα Θεμάτων. Έχετε ζητήσει ή θα ζητήσετε τη συνδρομή φορέων όπως ο Στρατός ή κάποιος ειδικότερος στο κράτος ή εκτός της χώρας;» ρωτήσαμε ακολούθως, επισημαίνοντας πως «μιλάτε για μία ιστορική επίθεση», με τον εκπρόσωπο να κηρύσσει… άτακτη υποχώρηση.

«Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να θέσετε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση για το ποιοι είναι οι φορείς που ενεπλάκησαν τελικά στην απόκριση και στην αντιμετώπιση της επίθεσης» έδειξε και πάλι την κυβέρνηση Σαρμά.

Σημειώνεται πως κατά την εισήγησή του, ο Α. Σκέτσος έκανε ειδική και αναλυτική αναφορά στα «στοιχεία» της επίθεσης: «Είναι ιστορικά η πιο σοβαρή και μεγάλη κυβερνο-επίθεση που έχει δεχθεί ελληνικός δημόσιος κυβερνητικός οργανισμός. Μετρήθηκαν τουλάχιστον 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες απ όλο τον κόσμο με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων. Δεν προήλθαν από μία πηγή, ουσιαστικα πρόκειται για οργανωμενο κυβερνοέγκλημα με κόστος που υπολογιζεται στις 200.000 ευρω και για το οποίο υπήρξε εισαγγελική παρεμβαση ώστε να γίνει η αναγκαία έρευνα. Στις 29/5 η επιθεση αναχαιτιστηκε στις 9 το πρωι και σε 9 στα 10 σχολεία λειτουργησε κανονικα το συστημα. Στις 30/5 (χθες) αν και η κυβερνοεπίθεση ήταν πολύ πιο έντονη, αναχαιτίστηκε νωριτερα στις 08:00 το πρωί και σταδιακά μαθητές και καθηγητές πήραν τα θέματα. Είναι προφανές απο το μέγεθός της ότι ήταν μια συντονισμένη κυβερνο-επίθεση. Κάποιοι νομίζουν πως είμαστε πιο ευάλωτοι επειδή υπάρχει μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση» περιέγραψε αναλυτικά, γεννόντας ερωτήματα για το τι γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία και τι η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ακριβώς επειδή ο ίδιος ήταν τόσο αναλυτικός, ρωτήσαμε εάν τα στοιχεία για την επίθεση που επικαλείται ο ίδιος θα δοθούν στη δημοσιότητα, όπου και πάλι έδειξε την υπηρεσιακή κυβέρνηση, πέφτοντας σε αντιφάσεις.

«Νομίζω τα στοιχεία θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία ψηφιακής διακυβέρνησης, παιδείας και κεντρικά από την κυβέρνηση» μας απάντησε ο Α. Σκέρτσος, όμως όταν του επισημάναμε πως ο ίδιος και τα τηλεοπτικά κανάλια τα επικαλούνται, υποστήριξε πως αυτά έχουν δοθεί με δελτία Τύπου, καλώντας μας εάν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούμε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter