Στον Άρειο Πάγο κατά των «Σπαρτιατών» προσφεύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στον Άρειο Πάγο κατά των «Σπαρτιατών» προσφεύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Eνσταση στον Αρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στην ευρωκάλπη του Ιουνίου καταθέτει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του docuemntonews.gr το νομικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη θα μεταβεί το πρωί στον Αρειο Πάγο για την προσφυγή κατά της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προχωρά σε μια κίνηση με αντιφασιστικό συμβολισμό, έχοντας ήδη αποφασίσει εδώ και μέρες ότι αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του εκλογοδικείου ουσιαστικά για το αν δύνανται ή όχι να κατέλθουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες», θα προχωρήσει σε παρέμβαση στον Αρειο Πάγο εφόσον έχουν καταθέσει δήλωση υποψηφιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Όπως είχε γράψει το documentonews.gr το επιστημονικό-νομικό επιτελείο του κόμματός του έχουν επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα και σχεδιάζουν νομικές κινήσεις, ύστερα από την εισαγγελική παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης για εξαπάτηση των εκλογέων κατά 11 βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Διαβάστε σχετικά: ΠΑΣΟΚ κατά «Σπαρτιατών» με νομικό οπλοστάσιο για αποκλεισμό από τις ευρωεκλογές

Παράλληλα, εκκρεμεί απόφαση του του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο) ύστερα από προσφυγές για υποκρυπτόμενη σχέση των «Σπαρτιατών» με τη Χρυσή Αυγή και επομένως μη νόμιμη συμμετοχή στη Βουλή του κόμματος των «Σπαρτιατών». Μπορεί να οδηγήσει στην έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όσων εκλέχτηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες» στις εκλογές του 2023. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο θα αποφασίσει για τη διαδικασία πλήρωσης των εδρών τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει κρύψει ότι θα επιδιώξει το θεσμικό φρένο κατά της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές με ένσταση στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο και εξετάζει τις αιτήσεις των κομμάτων για τη συμμετοχή στην ευρωκάλπη.

Διαβάστε επίσης:

Οταν η Ελεονώρα Μελέτη ξέπλενε στην TV τον νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη (Video)

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα στη σκιά της έντασης για τα θαλάσσια πάρκα

Αποκάλυψη Β. Κόκκαλη: 25 τόνοι χημικού διαλύτη στον Προμαχώνα λίγες μέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter