ΠΑΣΟΚ κατά «Σπαρτιατών» με νομικό οπλοστάσιο για αποκλεισμό από τις ευρωεκλογές

ΠΑΣΟΚ κατά «Σπαρτιατών» με νομικό οπλοστάσιο για αποκλεισμό από τις ευρωεκλογές

Τον θεσμικό αποκλεισμό του κόμματος «Σπαρτιάτες» από τις ευρωεκλογές θα επιδιώξει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ακόμα και με ένσταση στον Αρειο Πάγο, αν φτάσουν να καταθέσουν υποψηφιότητα συμμετοχής στην ευρωκάλπη του Ιουνίου.

Ηδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και το επιστημονικό-νομικό επιτελείο του κόμματός του έχουν επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα και σχεδιάζουν νομικές κινήσεις, ύστερα από την εισαγγελική παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης για εξαπάτηση των εκλογέων κατά 11 βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Παράλληλα, εκκρεμεί απόφαση του του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο) ύστερα από προσφυγές για υποκρυπτόμενη σχέση των «Σπαρτιατών» με τη Χρυσή Αυγή και επομένως μη νόμιμη συμμετοχή στη Βουλή του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει αποφασίσει ακόμα κι αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του εκλογοδικείου ουσιαστικά για το αν δύνανται ή όχι να κατέλθουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες», να προχωρήσει σε παρέμβαση στο αρμόδιο Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου εφόσον καταθέσουν δήλωση υποψηφιότητας .

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας διατυπώνει δημόσια (Action24) ότι με επίκεντρο δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατά βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών», «είναι πολύ πιθανό να καταθέσουμε ένσταση όταν φτάσει η διαδικασία στον αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο και εξετάζει τις αιτήσεις των κομμάτων» για τις ευρωεκλογές.

Πάντως, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αν το Εκλογοδικείο αποφασίσει ότι οι «Σπαρτιάτες» συμμετείχαν παράνομα στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Παράλληλα, το δικαστήριο θα αποφασίσει και τον τρόπο πλήρωσης των εδρών τους στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα. Μένει να φανεί εάν οι δικαστικές αποφάσεις εκδοθούν πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Ζαγοράκης: Αλλού τρώει και πίνει κι αλλού πάει… υποψήφιος

Η «γαλάζια» Πιπιλή τρολάρει τις επιλογές Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

Χρυσοχοΐδης: «Ατυχές περιστατικό» η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter