Στον αστερισμό της μεταδημοκρατίας

Στον αστερισμό της μεταδημοκρατίας

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, με 7.335 κρούσματα και 65 νεκρούς. Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ έχει λυγίσει, ασθενείς διασωληνώνονται σε απλές κλίνες, τα ράντζα γέμισαν τους διαδρόμους, οι γιατροί καταρρέουν μπροστά στις κάμερες και οι επιστήμονες λένε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

*** Ο δε Σαρηγιάννης προβλέπει 4.000 επιπλέον νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα, η Λινού υπογραμμίζει πως αν λειτουργούσαν καλύτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είχαμε αποφύγει 3.000 θανάτους και ο Καπραβέλος ζητά βοήθεια.

*** Στον Βόλο ήταν ένας γιατρός για 110 ασθενείς και οι εγκαταστάσεις οξυγόνου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους νοσηλεύονται. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία η κάθε εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη και κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει αυτό.

*** Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έχεις τον Σκέρτσο να λέει ότι δεν χρειάζεται ένα πολυτελές σύστημα υγείας και τη Γκάγκα να δηλώνει ότι θα χρειαστεί να διαλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με covid ή με εγκεφαλικό. Το εγκεφαλικό θα το πάθουμε εμείς, με αυτά που ακούμε.

*** Για να μην θυμηθώ τον Πέτσα που έλεγε ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

*** Ή τον Γεραπετρίτη που δήλωνε ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς.

*** Ή τον Μητσοτάκη που έλεγε για το «τελευταίο μίλι» και πως τελειώνουμε με την πανδημία.

*** Σε ποια κανονική χώρα, με εκλεγμένη κυβέρνηση, θα συνέβαιναν όλα αυτά και δεν θα ξεσηκωθεί ο κόσμος; Σε ποια κανονική χώρα θα συνέβαιναν όλα αυτά και τα ΜΜΕ δεν θα είχαν στα μανταλάκια κάθε μέρα τα πάντα όλα; Ζούμε μετάδημοκρατία, για να δανειστώ τον όρο που θα χρησιμοποιεί στο εξής το facebook.

*** Όχι, ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία ενσυναίσθηση. Είναι τελείως αλλού γι’ αλλού. Το μαρτυρά η γλώσσα του σώματός του. Να, δείτε για παράδειγμα στη Χάλκη.
Πάρτε πρωθυπουργό χώρας που κλαίει κάθε μέρα 50 (και πλέον το τελευταίο διάστημα) ανθρώπους που χάνονται από την πανδημία.

*** Παράνομες μεθοδεύσεις, απευθείας αναθέσεις και χλιδή με δημόσιο χρήμα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Πρωταγωνίστρια η Αθηνά Χατζηπέτρου. Θα μπορούσε να ήταν περίληψη από ταινία, αλλά δεν είναι.
Ψέλλισε κανείς από το Μαξίμου κάτι; Δεν άκουσα.

*** Συνέντευξη «Στο Κόκκινο» έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και την προανήγγειλε ως «μάχη» εκτός έδρας. Λογικό. Έχει μάθει να παίζει μπάλα «εντός έδρας» με δικό του «διαιτητή».

*** Στη Γαλλία παραιτήθηκε δημοσιογράφος που είχε πολιτική εκπομπή επειδή η σύντροφός του εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού. Το θεώρησε ασυμβίβαστο.
Εδώ πάλι έχουμε σύζυγο υπουργού και δημάρχου πρωτεύουσας να παρουσιάζουν κεντρικά δελτία ειδήσεων. Βραβείο Μπότση, βέβαια, σαν τη Μάρα και τη Σία, να ξέρετε, ο Γάλλος δεν έχει. Ίσως γι’ αυτό αποφάσισε να παραιτηθεί…

*** Καθόμουν με μια παρέα για μια μπύρα την Κυριακή και ήρθαν δύο αστυνομικοί, ευγενικοί δεν μπορώ να πω και ζήτησαν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test. H κουμπάρα, που λέτε, βγάζει το πιστοποιητικό και τους το δίνει, μαζί με την ταυτότητα της. Αφού τα έπιασαν χωρίς γάντια, τους ρωτάει ευγενικά: «Εσείς κύριε είστε εμβολιασμένος; Ρωτάω γιατί πιάνετε με τα χέρια σας τα χαρτιά και θα πρέπει να τα πιάσω και εγώ μετά για να τα διπλώσω και να τα βάλω στην τσέπη μου». Ακόμα περιμένει απάντηση…

*** Οι διαφημίσεις που τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αναφέρουν ότι ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα γίνει την προσεχή Κυριακή έχει απόσταση 42.195 χλμ., δηλαδή 2 χιλιάδες χιλιόμετρα παραπάνω από την περίμετρο ολόκληρου του πλανήτη. Μάλιστα…

https://twitter.com/dim70/status/1457775885709234180?s=20

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter