Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων

Στο εισαγγελέα αποστέλλεται ο φάκελος μετά την καταγγελία για τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά εντός του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας, σε βάρος ενός 6χρονου κι ενός 8χρονου κοριτσιού που έλαβαν χώρα στα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται, ενώ το προσωπικό και οι υπηρεσίες του ιδρύματος προέβησαν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, εν τούτοις η διοίκηση καταλόγισε ανάρμοστη συμπεριφορά στον τραυματιοφορέα* με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ενημέρωση της Εισαγγελίας, αλλά και η κλήση σε ιατροδικαστή, ώστε να εξετάσει τα ανήλικα.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο και, όπως αναφέρει το πόρισμα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος με tweet του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε πως ο φάκελος πηγαίνει στον εισαγγελέα:

«Για το περιστατικό στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.»

*Ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα Τετάρτη εξετάζεται το θέμα στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter