Στον εισαγγελέα οδηγεί τον Φουρθιώτη η ΕΣΗΕΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στον εισαγγελέα οδηγεί τον Φουρθιώτη η ΕΣΗΕΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα προχωρά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento για χρήση πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα του documentonews.gr παρατέθηκαν και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είχε λάβει γνώση του θέματος από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το typologies.gr, η υπόθεση της πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας του Φουρθιώτη συζητήθηκε στο Δ.Σ της Τρίτης, όπου και αποφασίστηκε να γίνει δημόσια καταγγελία αλλά και να διαβιβαστεί η «ανοιχτή επιστολή» της Νανάς Παλαιτσάκη, που αναφερόταν στις σχέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το κανάλι Epsilon στο πειθαρχικό συμβούλιο της  Ένωσης.

Παράλληλα το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ έλαβε απόφαση επιστολή σε όλα τα υπουργεία, με την οποία θα ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μ. Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ. Σκοπός είναι να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αλλά και το ΕΣΡ για περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί «κλοπής ρεπορτάζ» και προβολή τους στην τηλεοπτική εκπομπή του Φουρθιώτη στο κανάλι Epsilon, αλλά και τις καταγγελίες περί εξαπάτησης μέσω των κουπονιών που διαμοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά».

Στην ψηφοφορία τέσσερα μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη και δύο από τον «Δούρειο Ίππο» ψήφισαν υπέρ των παραπάνω αποφάσεων. Τα μέλη των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ συμφώνησαν με τη μηνυτήρια αναφορά δεν θέλησαν η ψήφος τους να καταγραφεί μαζί με της πλειοψηφίας, ενώ «κατά» ψήφισαν δύο μέλη του Δ.Σ και ο Δημήτρης Τσαλαπάτης.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter