Στον «πάγο» η Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα από τη ΝΔ

Στον «πάγο» η Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα από τη ΝΔ

Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους στη Νέα Δημοκρατία της Μαρίας Σπυράκη, στον απόηχο του αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της μετά από έκθεση της OLAF που αφήνει υπόνοιες περί απάτης, και τον σάλο που προκλήθηκε.

Δείτε επίσης: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ η Σπυράκη;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα ανακοίνωση της ΝΔ, η ιδιότητά της ως μέλος αναστέλλεται ενώ δε θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται».

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Το ενδιαφέρον είναι πως η πρώτη αντίδραση της Πειραιώς έδωσε την εντύπωση στήριξης της κ. Σπυράκη. Συγκεκριμένα, σε απάντηση της κριτικής που διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ σημείωνε -μεταξύ άλλων- ότι «καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών». Ακολούθησε το «άδειασμα» του πρωθυπουργού, ο οποίος από τις Βρυξέλλες χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την υπόθεση που αφορά την άλλοτε εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Στη συνέχεια, η κ. Σπυράκη γνωστοποίησε την πρόθεση αναστολής της κομματικής της ιδιότητας, με την τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ να βάζει στον «πάγο» την ευρωβουλευτή με «απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter