Στοχοποίηση Documento: Ομολογία Μαρινάκη για επικοινωνία ΑΑΔΕ – Μαξίμου

Στοχοποίηση Documento: Ομολογία Μαρινάκη για επικοινωνία ΑΑΔΕ – Μαξίμου

Ομολογία του Παύλου Μαρινάκη αναφορικά με την ύπαρξη σχέσεων του κυκλώματος που δρα στο εσωτερικό της ΑΑΔΕ με το Μαξίμου, με σκοπό να εκβιάζει επιχειρηματίες και δημοσιογραφικούς ομίλους, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς σε ερώτηση του Documento για συγκεκριμένη επιστολή που έχει σταλεί στο Μαξίμου από την ΑΑΔΕ και αναφέρεται σε φορολογικά στοιχεία του Documento, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «μετά την απάντηση που έδωσα, επειδή είδα τις δημοσιεύσεις σας και ήθελα να είναι σαφές ότι αυτό που είπα ότι ίσχυε, επικοινώνησα με την ΑΑΔΕ. Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση, η οποία ουδέποτε έγινε».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «έγιναν οι κοινοποιήσεις τις οποίες προβλέπει η συγκεκριμένη διαδικασία και ουδέποτε και επαναλαμβάνω ουδέποτε έγινε τέτοια κοινοποίηση σε οποιοδήποτε πρόσωπο πολιτικό ή έχει κάποια κυβερνητική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στο ύψιστο πλέον θεσμικό επίπεδο ομολογείται η σχέση ελεγκτικών μηχανισμών της ΑΑΔΕ με το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ουσιαστικά επαληθεύει τις αποκαλύψεις του Documento περί κυκλώματος που δρα ανεξέλεγκτα και στοχοποιεί μη αρεστά μέσα ενημέρωσης που κάνουν την δουλειά τους, καθώς το επιχείρημα για «εκ παραδρομής αναφορά» δεν μπορεί να πείσει κανέναν λογικό πολίτη και αποδομείται και από τα πραγματικά δεδομένα.

Στο επίμαχο έγγραφο που ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχεται ότι υπήρχε «εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση» ο προϊστάμενος του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛΚΕ), Ηλίας Επίσκοπος, την 1η Νοεμβρίου 2023, ζητά από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ, κλπ) να τον ενημερώσουν για το αν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία Documento Media.

Την επιστολή αυτή που αφορά φορολογικό έλεγχο και αποτελεί υπηρεσιακή αλληλογραφία, ο κύριος Ηλίας Επίσκοπος, την κοινοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου (υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό) για να τον ενημερώσει ότι κινείται κατά του Documento.

Πώς λειτουργεί το κύκλωμα

Η δράση του κυκλώματος ξεκινάει από την ΑΑΔΕ και επεκτείνεται στα ελεγκτικά κέντρα (ΕΛΚΕ) και στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Βασικό εργαλείο αποτελούν ανώνυμες επιστολές προς τις υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου με δήθεν στοιχεία (συνήθως στημένα δημοσιεύματα και παραπολιτικά σχόλια). Στη συνέχεια συγκεκριμένη ομάδα στις υπηρεσίες ελέγχου παίρνει αυτές τις επιστολές και αντί να τις πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, λόγω εμφανούς αβασιμότητας στοιχείων, ξεκινά ελέγχους.

Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτονται παρανόμως το πραγματικό πρωτόκολλο των ελέγχων και τα κριτήρια προτεραιοποίησης που επιβάλλει ο νόμος προκειμένου να ξεκινούν οι έλεγχοι.

Μάλιστα, αφού ξεκινήσουν οι έλεγχοι, αυτοί που τον διενεργούν βρίσκουν αυθαίρετα λογιστικές διαφορές και επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα με διττό στόχο: την εξόντωση του ελεγχόμενου ή τον εκβιασμό του και τον χρηματισμό τους.

Η περίπτωση του Documento

Στην περίπτωση του Documento οι φορολογικές αρχές ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεχών ελέγχων στα λογιστικά αρχεία, καταλόγισαν τελικά πρόστιμο 435.000 ευρώ, με σκοπό την εξόντωση του μέσου.

Με βάση την αυθαίρετη κρίση του κυκλώματος που δρα στο εσωτερικό της ΑΑΔΕ το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις και αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν μαύρα.

Μόνο που τιμολόγια με χαμηλές εκπτώσεις στην διαφήμιση υπάρχουν στο λογιστήριο του Documento για την Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς, τον ΟΤΕ, το ΕΣΠΑ, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΣΦΑ, αρκετά υπουργεία και πολλές πολυεθνικές εταιρείες.

Παραμένει ερώτημα αν μετά το πρόστιμο που επέβαλε στο Documento η ΑΑΔΕ επειδή δήθεν πίσω από αυτά τα τιμολόγια κρύβονται μεγαλύτερα «μαύρα» ποσά προερχόμενα από τους συγκεκριμένους οργανισμούς και εταιρείες, θα πραγματοποιήσει ελέγχους και στα λογιστήρια των οργανισμών αυτών, προκειμένου να εντοπίσει τις πηγές των… «παρανομιών».

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μίλησε για «εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση, η οποία ουδέποτε έγινε προς το Μαξίμου», αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δείχνουν ότι το σχέδιο εκβιασμού και φίμωσης ΜΜΕ που ασκούν κριτική όχι μόνο δεν έγινε εκ παραδρομής, αντιθέτως, υπάρχει ολόκληρο οργανωμένο σύστημα που δρα παράτυπα στο εσωτερικό της ΑΑΔΕ και έχει «πλοκάμια» ακόμη και στο εσωτερικό του Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης: OCCRP: Κατασκευασμένος φορολογικός έλεγχος και συνεχόμενες κυβερνητικές παρενοχλήσεις στο Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη μαφία της ΑΑΔΕ και τις μεθοδεύσεις εναντίον του Documento

Αποκάλυψη: Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» εφοριακούς – Αυτή την Κυριακή στο Documento (Video)

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter