ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη μαφία της ΑΑΔΕ και τις μεθοδεύσεις εναντίον του Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη μαφία της ΑΑΔΕ και τις μεθοδεύσεις εναντίον του Documento

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μαφιόζικο κύκλωμα στην ΑΑΔΕ που αποκάλυψε το Documento και ταυτόχρονα αναφέρει ότι είναι «συγκλονιστικό ότι σε έναν τέτοιο φορολογικό έλεγχο που έγινε με αυτό τον τρόπο σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, τρεις φορές, διαπιστώνεται από τα δημοσιευμένα έγγραφα ότι οι διαδικασίες φορολογικού ελέγχου της εφημερίδας κοινοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του Πρωθυπουργού».

Διαβάστε επίσης: «Μαφία» ΑΑΔΕ: Ιδού το έγγραφο που διαψεύδετε κ. Μαρινάκη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν λειτουργούς και διαδικασίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Στελέχη της σε εφορίες, Ελεγκτικά Κέντρα και κομβικές υπηρεσίες φέρονται να συμμετέχουν σε ένα γαϊτανάκι ενεργειών και να ξεδιπλώνουν έτσι ένα χορό εκβιασμών και άνομων ενεργειών, που δείχνει να περιλαμβάνει την πρόκληση φορολογικών ελέγχων μέσω ανώνυμων επιστολών, παρακάμπτοντας τα κριτήρια που θέτει ο νόμος, ώστε να προτεραιοποιούνται παράτυπα και να αποκτούν νομότυπη λειτουργία.

Είναι μάλιστα συγκλονιστικό ότι σε έναν τέτοιο φορολογικό έλεγχο που έγινε με αυτό τον τρόπο σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, τρεις φορές, διαπιστώνεται από τα δημοσιευμένα έγγραφα ότι οι διαδικασίες φορολογικού ελέγχου της εφημερίδας κοινοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Εάν όλα αυτά ισχύουν, θα πρόκειται για κατάφορη παραβίαση των νόμων και του ανεξάρτητου χαρακτήρα της Α.Α.Δ.Ε.

Εάν, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πώς αντιμετωπίζει τις ενδείξεις και πώς εξασφαλίζει την ακεραιότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση φαίνεται να εργαλειοποιεί τις Ανεξάρτητες Αρχές απέναντι στους πολίτες και τους θεσμούς. Με “ιδιαίτερη” μάλιστα έμφαση σε όσους της ασκούν κριτική ή την ελέγχουν.

Απαιτούμε μια ξεκάθαρη απάντηση».

Διαβάστε επίσης: Εταιρεία… δολοφόρων στην ΑΑΔΕ με πλοκάμια στο Μαξίμου

Η ΑΑΔΕ ενημέρωνε εγγράφως το Μέγαρο Μαξίμου για τον φορολογικό έλεγχο στο Documento!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter