Στουρνάρας και Γεωργιάδης έδωσαν ένορκες βεβαιώσεις υπέρ Μανιαδάκη σε Δικαστήριο

Στουρνάρας και Γεωργιάδης έδωσαν ένορκες βεβαιώσεις υπέρ Μανιαδάκη σε Δικαστήριο

Ένορκες βεβαιώσεις από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η πλευρά του Νίκου Μανιαδάκη, όπου ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας δικαζόταν μετά από μήνυση του πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Δείτε επίσης: Ψευδομάρτυρας και συκοφάντης του Σαλμά ο Μανιαδάκης: Ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών από το δικαστήριο

Πρόκειται για δύο βεβαιώσεις οι οποίες δόθηκαν στο Μανιαδάκη προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει στο Δικαστήριο στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής. Τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας στις επιστολές τους εξάρουν το «ήθος», την «ακεραιότητα» και τον «άρτιο χαρακτήρα», όπως υπογραμμίζουν, του Μανιαδάκη. Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας στην ένορκη βεβαίωση του επισημαίνει ότι γνωρίζει το Μανιαδάκη από την περίοδο που ήταν «φοιτητής» του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνεργάστηκαν μαζί τόσο την περίοδο που ο Στουρνάρας ήταν γενικός διευθυντής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών όσο και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία.

Οι δύο αυτές βεβαιώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένων των αποκαλύψεων που είχε κάνει ο εκδότης του Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου. Πιο αναλυτικά ο Βαξεβάνης είχε καταθέσει ηχογραφηµένο υλικό και γραπτά µηνύµατα στα οποία ο Νίκος Μανιαδάκης αποκάλυπτε ότι ως προστατευόµενος µάρτυρας στην υπόθεση Novartis είχε επαφές με το Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα όπως έλεγε ο ίδιος ο Μανιαδάκης, ο Στουρνάρας τον είχε φωνάξει στο γραφείο του στην τράπεζα και, αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον των άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόµενος µάρτυρας, τον είχε απειλήσει. Ο Κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει επίσης με έγγραφο αίτημα μέσω του συνηγόρου του από την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου να κληθούν σε κατ αντιπαράσταση εξέταση οι Μανιαδάκης και Στουρνάρας κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Αυτούς καίει το βαθύ λαρύγγι Μανιαδάκης

Στην ίδια συνομιλία ο Μανιαδάκης αποκάλυπτε πως παρότι ήταν προστατευόµενος µάρτυρας, είχε συχνές επαφές µε τον Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν ελεγχόµενος για τη Novartis. Μετά τις απειλές ο Ν. Μανιαδάκης άλλαξε στάση και κατήγγειλε ότι πιέστηκε από τους εισαγγελείς και τον Κώστα Βαξεβάνη για να καταθέσει κατά των ερευνώµενων πολιτικών προσώπων. Ο Κώστας Βαξεβάνης παρά τις κατάπτυστες κατηγορίες που έστησε σε βάρος του η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον Νίκο Μανιαδάκη να υπηρετεί το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ, απηλλάγη πανηγυρικά με βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Επρόκειτο για «χαστούκι» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και κατά του Νίκου Μανιαδάκη ο οποίος όπως αποδείχτηκε έπαιξε διπλό ρόλο στο σκάνδαλο Novartis ο οποίος και θα πρέπει να ερευνηθεί από τις αρχές.

Δείτε επίσης: Η Δικαιοσύνη μίλησε: Yπάρχει σκάνδαλο Novartis

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο Νίκος Μανιαδάκης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Δικαστήριο για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών με αναστολή.

Περισσότερα όμως και πιο αναλυτικά στο Documento της Κυριακής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter