Στους 470 ίππους η ισχύς του Audi RS3 κατόπιν των μετατροπών της ΑΒΤ

Στους 470 ίππους η ισχύς του Audi RS3 κατόπιν των μετατροπών της ΑΒΤ

Η ΑΒΤ αυξάνει κατά πολύ τη δύναμη και τη ροπή του κινητήρα του μοντέλου, χάρη στις έξυπνες μετατροπές της.

Πριν από 20 χρόνια, το S3 έκανε το ντεμπούτο του ως το πιο ισχυρό compact Audi, αποδίδοντας 210 hp (154 kW). Οκτώ χρόνια πριν, παρουσιάστηκε το RS3. Ο υπάρχων κινητήρας του αποδίδει 210 hp (154 kW). Τώρα, έχει σχεδόν τη διπλάσια ισχύ, αλλά εκεί έβαλε το χέρι της η ΑΒΤ Sportsline.

Η εταιρεία βελτίωσης, με το πακέτο ABT Power S performance κατάφερε να αυξήσει κι άλλο την ισχύ του μοτέρ. Τώρα φτάνει τους 470 ίππους, χάρη σε ένα νέο intercooler που χρησιμοποιείται, σε συνδυασμό με τη μονάδα ελέγχου ABT Engine Control (AEC). Έτσι, παρουσιάζεται αύξηση και της ροπής, από τα 480, στα 540Nm.

Η τελική ταχύτητα είναι κι αυτή αυξημένη, καθώς από τα 250 χ.α.ω, φτάνει τώρα τα 285. Υπάρχει, πάντως και η εναλλακτική του πακέτου ABT Power που είναι διαθέσιμο μόνο με την AEC. Σε αυτή την περίπτωση, το όχημα αποδίδει 440 ίππους (324 kW) με ροπή 520Nm.

Από εκεί και πέρα, η ΑΒΤ προσφέρει προαιρετικά και το τελικό καζανάκι στο σύστημα εξαγωγής. Κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι και ξεχωρίζει από τις – 102mm διαμέτρου – τέσσερις μαύρες χρωμιωμένες απολήξεις.

Πηγή: ABT

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter