Στους δρόμους οι φοιτητές για τον νόμο – πλαίσιο της Κεραμέως: Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα (Photos)

Στους δρόμους οι φοιτητές για τον νόμο – πλαίσιο της Κεραμέως: Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα (Photos)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή μεταξύ φοιτητών και ανδρών της αστυνομίας.

Μερίδα φοιτητών πέρασε τον κλοιό των ΜΑΤ στο πλάι της Βουλής, χτυπώντας τις κλούβες, ρίχνοντας χρώματα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους διαλύσουν.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι φοιτητές στις εξαγγελίες Κεραμέως – Πορεία στο κέντρο της πόλης

Συλλαλητήρια

Με συλλαλητήρια και καταλήψεις «υποδέχονται» οι φοιτητές τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η αρχή γίνεται κυρίως απο φοιτητικούς συλλόγους πανεπιστημίων της Αθήνας και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα επεκταθεί και στα ΑΕΙ της υπόλοιπης χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ασύλου και τις διαγραφές φοιτητών.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε το συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ έχουν αποφασίσει και καταλήψεις σχολών, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον νόμο-πλαίσιο. Ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Μετά την κινητοποίηση αναμένεται να γίνει συνέλευση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τον προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Καταλήψεις

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη κύμα καταλήψεων σε σχολές και τμήματα Πανεπιστήμιων. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Φοιτητικά Νέα», τριάντα φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει στις γενικές συνελεύσεις τους χθες και σήμερα να κλείσουν τις πόρτες των σχολών τους.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν τα… όργανα: Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στις Σχολές για τα μέτρα της Κεραμέως






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter