Στους δρόμους ξανά μαθητές και φοιτητές – «Δεν θα προσαρμοστούμε στην αθλιότητα»

Στους δρόμους ξανά μαθητές και φοιτητές – «Δεν θα προσαρμοστούμε στην αθλιότητα»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Νέο ραντεβού στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα «Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε» δίνουν μαθητές, φοιτητές, και γονείς τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 12:00μ.μ. στα Προπύλαια,  διεκδικώντας την κάλυψη ελλείψεων σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς ζεστό νερό οι Φοιτητικές Εστίες Αθηνών – Συλλαλητήριο την Δευτέρα 24/10

«Δεν θα ανεχτούμε να σπουδάζουμε σε αυτές τις συνθήκες! Δεν “θα προσαρμοστούμε” σε αυτή την αθλιότητα! Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας», σημειώνουν δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι που υπογράφουν το κάλεσμα και απαιτούν την απόσυρση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που επέβαλε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, τη θέσπιση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος της τάξης των 300€ και δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία και παιδαγωγική επάρκεια.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών: Κυβέρνηση και Υπουργείο δεν σκοπεύουν να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως μας αξίζει

«Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αποδεδειγμένα δεν έχουν κανένα σκοπό να λειτουργήσουν τα σχολεία έτσι όπως πρέπει και μας αξίζει» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, και καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Δεν σας φτάνει που 4/10 που έδωσαν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός και που σχεδόν το 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση με την Τράπεζα Θεμάτων; ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ; ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;

Δε ξέρετε πόσο ζορισμένοι είμαστε σπίτι μας με την ακρίβεια; Γιατί με ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ, κάνετε αύξηση των τιμών στα κυλικεία; Δε ντρέπεστε; Τι θέλετε να μετράμε και το ευρώ για να φάμε ένα κουλούρι 7 ώρες στο σχολείο ή να ξεκινήσουν οι λιποθυμίες από την πείνα; Και ειρωνεύεστε τους μαθητές που φωνάζουν για την τυρόπιτα;

Γιατί λέτε ψέματα πως δε θα κρυώνουμε το χειμώνα; Ήδη, μας ενημερώνουν στα σχολεία πως τα καλοριφέρ θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες. Εκτός, αν βάλετε τους γονείς μας να πληρώνουν εξτρά. Τα χρήματα που ΗΔΗ πληρώνουν οι γονείς μας σε φόρους που πάνε; Μάλλον πάνε στους ομίλους ενέργειας που τρίβουν τα χέρια τους από τα δισ που βγάζουν όσο εμείς θα τα τρίβουμε από το κρύο!

Μας θέλετε ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ; Γιατί έχουμε κενά; Γιατί σε πολλά ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ΑΚΟΜΑ βιβλία και καθηγητές στις ειδικότητες; Γιατί τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία έχουν κενά σε συγκεκριμένα μουσικά όργανα, μαθήματα χορού και θεάτρου;

«Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Αποτρέψαμε ακόμα και διακοπές ρεύματος σε συμμαθητές μας. Έτσι, θα το ξανακάνουμε! Θα αγωνιστούμε κανείς να μη χάσει εκδρομή λόγω χρημάτων και κανείς μας να μη παρατήσει το όνειρό του να σπουδάσει» καταλήγει η ανακοίνωση των μαθητών.

Κοινά αιτήματα για όλα τα σχολεία:

  • Ούτε σκέψη για εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ Λυκείου. Κατάργηση της σε Α και Β ΓΕΛ, όπως και της ΕΒΕ
  • Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη
  • Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας
  • Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας
  • Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα
  • Βιβλία και καθηγητές τώρα στα ΕΠΑΛ και στα Καλλιτεχνικά- Μουσικά Σχολεία
  • Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας
  • Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία
  • Ομοσπονδία Γονέων: Μπουχτίσαμε να ακούμε ότι τα σχολεία λειτουργούν μια χαρα

«Μπουχτίσαμε, φτάνει πια!» και από την Ομοσπονδία Γονέων

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια!» συμμετέχει στην κινητοποίηση και η Ομοσπονδία Γονέων της Περιφέρειας Αττικής, καλώντας όλους τους γονείς, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να ενώσουν τις φωνές τους με μαθητές και φοιτητές. «Μπουχτίσαμε να ακούμε ότι “τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά” και ζούμε μια άλλη πραγματικότητα, ενώ: Παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, Ειδικής Αγωγής, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία. Οσο πλησιάζει ο χειμώνας ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για το αν τα σχολεία μας φέτος θα είναι ζεστά. Αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που κάνει το Λύκειο πιο ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους. Φοβόμαστε μια νέα έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς τα σχολεία άνοιξαν χωρίς καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας, χωρίς τακτά δωρεάν test» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Γονέων.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις:

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τη φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών στις 12 μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και σε σύσκεψη για τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο αίθριο του Πολυτεχνείου (Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Βιολογικού, ΜΜΕ, Φυσικού, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Χωροταξίας και Παιδαγωγικού του ΑΠΘ και ΣΟΦΕΘ)

Πάτρα: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, και κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη (Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Χημικού, ΤΕΠΕΚΕ, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Σχολής Μηχανικών ΠΑΠΕΛ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Λογοθεραπείας, Πολιτικών Μηχανικών και Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών)

Καβάλα: Συλλαλητήριο στις 5μ.μ. στο δημαρχείο και στις 7 μ.μ. παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Πληροφορικής και Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής)

Ξάνθη: Κινητοποίηση στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής, στις 12.30 μ.μ. (Σύλλογοι Οικότροφων Φοιτητών και Φοιτητών Ξάνθης)

Κοζάνη: Συλλαλητήριο στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης (Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών ΗΥ, Μηχανολόγων, Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Επιτροπή Φοιτητών Φλώρινας)

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter