Super League: O Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό 1-0 και στέλνει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

Super League: O Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό 1-0 και στέλνει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

Χωρίς κόσμο στο «Καραϊσκάκη» και μετά από επτά αγώνες χωρίς νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός νίκησε απόψε τον «αιώνιο» αντίπαλο του 1-0 και του στερεί τον τίτλο που βρίσκεται τώρα στην αγκαλιά της ΑΕΚ, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Έτσι τώρα οι Πειραιώτες πάνε στην Τούμπα στο φινάλε των πλέι οφ εκεί που θα θέλουν ισοπαλία ή νίκη για να πάρουν αυτοί την 3η θέση και να περιμένουν τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να δουν αν θα παίξουν τελικά στο Europa ή το Conference League.

Το πρώτο ημίχρονο αν και είχε αρκετά καλό ρυθμό, δεν είχε ευκαιρίες, παρά μόνο καλές φάσεις από πλευράς Ολυμπιακού που ε΄χιε και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτό το διάστημα. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές αμυντικά, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Τζολάκη (αφού οι Τσέριν και Παλάσιος) ήταν καλά μπλοκαρισμένοι, έχοντας μόλις μια τελική προσπάθεια στο ματς σε σουτ του Μπερνάρ στην αγκαλιά του «ερυθρόλευκου» γκολκίπερ. Αντίθετα οι γηπεδούχοι με πολύ καλό τον Φορτούνη είχαν 8 τελικές προσπάθειες με καλύτερες τα σουτ του Χουάνγκ, εκ των οποίων το δεύτερο εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι.

Στο 2ο ημίχρονο και με την ΑΕΚ να προηγείται στη Θεσσαλονίκη του Αρη με 2-1 ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να βγει πιο μπροστά προκειμένου να βρει γκολ, αφού εκείνη την ώρα στη κορυφή είχε περάσει ο «δικέφαλος». Όμως δεν είχε ενέργεια και όχι μόνο αυτό αλλά στο 50’ δυνατό σουτ του Εμβιλά εκτός περιοχής σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Μετά το 55’ οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους με τον Τσέριν στο 59’ να χάνει σπουδαία ευκαιρία, με τον Ντόι να σώζει το 0-1. Οσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν πιο μπροστά και οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους για αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι έχασανευκαιρία με τον Φορτούνη στο 64’.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι για να δώσει ώθηση στην ομάδα του, βγάζοντας τους αρνητικούς Παλάσιος και Σπόραρ, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 68’. Πάσα Φορτούνη στον Ροντινέι, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε τη συρτή σέντρα και ο ξεμαρκάριστος Ρέαμπτσιουκ έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και στο 72’ ο Μπερνάρ με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε με τη σειρά του το κάθετο δοκάρι του Τζολάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν για τα καλά χώρους και στο δίλεπτο 76’-77’ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπρινιόλι να σώζει αυτογκόλ του Μάγκνουσον και τακουνάκι του Βρουσάι.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν με σέντρες να σπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ραμόν χωρίς λόγο πάτησε εκτός φάσης τον Σάρλια, ο Μπριχ πήγε το VAR και απέβαλε τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Στο 96’ ο Κλέινχεϊσλερ έχασε την τελευταία καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Γερμανός ρέφερι Φέλιξ Μπριχ «κιτρίνισε» τον Σαμασέκου και απέβαλε τον Ραμόν.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (75’ Ραμόν), Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Φορτούνης, Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (69’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78’ Πούχαρς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Πέρεθ (72’ Κλέινχεϊσλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66’ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66’ Ιωαννίδης).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter