Σβίγκου προς Ισραηλινό πρέσβη: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού»

Σβίγκου προς Ισραηλινό πρέσβη: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού»

«Αντικρίσαμε μια αποκαρδιωτική εικόνα, μια εικόνα βαρβαρότητας η οποία δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο», τόνισε η Ράνια Σβίγκου στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» αναφορικά με την επίσκεψή της, ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖA, στη Δυτική όχθη.

«O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σταθερή και διαχρονική θέση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού και υπέρ μιας λύσης δύο κρατών που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια» είπε και συνέχισε: «Το μήνυμα της επίσκεψής μας ήταν καθαρό και σαφές, υπέρ της ειρήνης και υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, και με βάση αυτό, καταρτίσαμε και το πρόγραμμά μας»

Η κριτική από τον Ισραηλινό Πρέσβη

Όλα αυτά ειπώθηκαν λίγες ώρες μετά την κριτική που άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρέσβης του Ισραήλ: «Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και με τις δύο πλευρές… Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων» είπε ο Νόαμ Κατς και συμπλήρωσε:

«Θα ήλπιζα ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της…»

«Να πάρει θέση η ΕΕ»

«Η Ε.Ε. οφείλει να αποκτήσει μια ενιαία στρατηγική απέναντι στα εγκλήματα που διαπράττονται αυτή τη στιγμή στη Γάζα και στη Ράφα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όποιους θεσμούς συμμετέχει, όπως το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό κοινοβούλιο, θα ασκήσει πίεση ώστε να πάρουν μια θέση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ» είπε σε άλλο σημείο.

Όπως τόνισε, «το ζήτημα είναι όλο και περισσότερες χώρες να αντιληφθούν ότι ο τερματισμός των εχθροπραξιών, η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, η λύση των δύο κρατών, είναι ο μόνος δρόμος συνολικά για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα».

«Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τη ΝΔ»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει ενοχληθεί γιατί η ίδια έχει κρατήσει μια καθαρά μονομερή στάση υπέρ του Ισραήλ, φτάνοντας στο σημείο να απέχει από το πρώτο ψήφισμα στον ΟΗΕ για την παύση των εχθροπραξιών».

«Επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ χυδαιότητας και τοξικότητας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη επειδή θέλουν να κρύψουν την δική τους στάση, αυτή της εγκατάλειψης της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια και ονοματεπώνυμο»

Τέμπη: Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για το μπάζωμα – Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;

Μην το πείτε πουθενά: Τελευταίοι οι Έλληνες σε αποταμίευση!

Απλά μαθήματα μαφιόζικης λειτουργίας

Συναγερμός στις Αρχές – Απειλητικά e-mail για βόμβα σε σχολεία της Αττικής

Μακρόν και Σολτς συμφωνούν στην ουσία σε ουκρανικές επιθέσεις με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας

Απλά μαθήματα μαφιόζικης λειτουργίας

Τελικός Conference League: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν, τι ισχύει με τα ΜΜΜ

Σάλος με τη Νίκι Χέιλι: Έγραψε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα (Photos)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter