Σχεδιάζουν να πάρουν πίσω το 30% των αναδρομικών που θα επιστραφούν σε βάθος 6ετίας

Σχεδιάζουν να πάρουν πίσω το 30% των αναδρομικών που θα επιστραφούν σε βάθος 6ετίας

Το «τυρί» έχει βρεθεί και ονομάζεται «οριζόντια λύση» στο πρόβλημα τω αναδρομικών… Η φάκα όμως θα κρυφθεί σε …τόνους επικοινωνιακού περιτυλίγματος με συνθήματα του τύπου «η Κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων», «οι συνταξιούχοι δεν έχουν λόγο να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια», «οι συνταξιούχοι, θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό μια οριζόντια λύση» κλπ.

Υπό το βάρος της αδημονίας λοιπόν και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεθαύριο Πέμπτη θα ανακοινώσει τη «λύση» για την καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων που έχασαν 80 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ από τις παράνομες και ως αντισυνταγματικές αποφάσεις των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012 (υπουργοί Κουτρουμάνης και Βρούτσης) και τους επιστρέφονται περί τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτά σε δόσεις εξαετίας… Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα αναδρομικά 600.000 περίπου συνταξιούχων του Δημοσίου που αναμένουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει 71.000 συνταξιούχους

Παγίδα υφαρπαγής της ψήφου των συνταξιούχων

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Εδώ λοιπόν βρίσκεται η «φάκα» ώστε να παραμυθιαστούν οι συνταξιούχοι (ενόψει και των πρόωρων εκλογών που έρχονται όλο και πιο κοντά με βάση τις οικονομικές εξελίξεις). Η φάκα λοιπόν ονομάζεται «υπερφορολόγηση» των αναδρομικών!!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ το οικονομικό επιτελείο του κόμματος που έριξε στα βάραθρα τις συντάξεις το 20212 και τώρα κυβερνά στις διαβουλεύσεις με έχει για το θέμα με τους δανειστές αναφέρει ότι το καθαρό κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 2,7 δις ευρώ (από 3,9 δις που είναι το σύνολο) αφού θα επιστραφεί το 30% στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών! Άλλωστε αυτή η Κυβέρνηση το έχει ξανακάνει… Ακόμη περιμένουν 71.000 συνταξιούχοι να αρθεί η άδικη φορολόγηση που τους επιβλήθηκε σε παραγεγραμμένες επιστροφές αναδρομικών προ του 2014. Στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων με ειδική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση, φορολόγησε αναδρομικά παράνομων περικοπών στις συντάξεις (των ετών 2010 – 2013) που καταβλήθηκαν το 2014 και ενώ η φορολόγηση αυτών έχει στην ουσία παραγραφεί.

Κατά τα λοιπά τα χρήματα των επιστροφών αναμένεται να αρχίζουν να κατατίθενται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον Ιούνιο του 2021 (καθώς τα «καθημαγμένα» οικονομικά του ΕΦΚΑ δεν αντέχουν την καταβολή δόσης το φθινόπωρο, βέβαια ενόψει πρόωρων εκλογών ουδείς γνωρίζει αν θα βρεθούν χρήματα). Ωστόσο αυτό που έχει σχεδιάσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι να δοθούν τα αναδρομικά σε 6 έτη (2 εξαμηνιαίες δόσεις ανά έτος). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter