Σχεδιάζουν υποβάθμιση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας;

Σχεδιάζουν υποβάθμιση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας;

Να βρεθεί με 150 λιγότερους εργαζομένους  κινδυνεύει το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας σύμφωνα με τους εργαζόμενους του, μετά από νέα σχετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ (όργανο του υπουργείου στο οποίο προεδρεύει ο υπουργός και συμμετέχουν οι διοικητές των ΥΠΕ) όπου με εισήγηση του ίδιου του υπουργού κ. Πλεύρη ζητείται από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση ώστε να συγχωνευτούν οι οργανισμοί των νοσοκομείων «Αττικού» και Δυτικής Αττικής συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των οργανικών θέσεων προσωπικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής συγχωνεύτηκε με το νοσοκομείο Νίκαιας το 2012 «τότε πάρα πολλοί εργαζόμενοι μετακινήθηκαν απο το Δυτικής Αττικής προς άλλα νοσοκομεία και  οι περισσότεροι μετακινήθηκαν στο νοσοκομείο Νίκαιας» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ  Πάνος Παπανικολάου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος εξηγεί «οι γιατροί που μετακινήθηκαν προς τα εμάς τότε σε πολλές περιπτώσεις μας έλυσαν κυριολεκτικά τα χέρια και αναβάθμισαν το νοσοκομείο μας».
Όπως είναι λογικό η εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι αν μετακινηθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που η οργανική τους θέση ανήκει  στο Δυτικής Αττική θα προκληθεί  σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα  και υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Για τον λόγο αυτό με ομόφωνη Απόφαση ΓΣ ιατρών ΓΝ Νίκαιας ζητούν την: Άμεση πλήρη και ισότιμη μεταφορά στον οργανισμό του νοσοκομείου μας όλων των
οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχόμενων από το Δ. Αττικής που εργάζονται ή έστω εφημερεύουν στο νοσοκομείο μας. Δηλαδή να υλοποιηθεί έμπρακτα, νομοθετικά και με υπογραφή υπουργού η δέσμευση του διοικητή της 2 ης ΥΠΕ, κάτι που έχει ζητηθεί ήδη από πέρυσι και ΔΕΝ υλοποιείται παρά τις επαναλαμβανόμενες καθησυχαστικές δεσμεύσεις από την διοίκηση της 2 ης ΥΠΕ οι οποίες διαρκώς αναιρούνται με υπογραφές υπουργού.

Τέλος απαιτούν επίσημη επανόρθωση της υβριστικής για τους υγειονομικούς του νοσοκομείου μας και για όλους τους υγειονομικούς της 2ης ΥΠΕ φρασεολογίας πως δήθεν το Αττικό είναι «το μόνο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ» (μια φράση που εκτός όλων των άλλων είναι έκνομη) και πως δήθεν οι μεγαλοκαθηγηταί του Αττικού είναι οι μόνοι άξιοι ιατροί σε όλη την 2 η ΥΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter