Σχεδόν φυσιολογικό από τον Οικονόμου η παρακολούθηση της οικογένειας Μπακογιάννη από Predator

Σχεδόν φυσιολογικό από τον Οικονόμου η παρακολούθηση της οικογένειας Μπακογιάννη από Predator

Συνέχεια στο σερί των ενοχοποιητικών απαντήσεων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την Τρίτη ερωτηθείς από το documentonews.gr για τις αποκαλύψεις της παγίδευσης των τηλεφώνων της αδερφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και των δύο ανιψιών του, Κώστα και Αλεξία, γεγονός που αντιμετώπισε ούτε λίγο ούτε πολύ ως… φυσιολογικό. Μάλιστα, δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει την εμπλοκή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπόθεση, κρυπτόμενος και σε αυτή την περίπτωση πίσω από τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και μην έχοντας να πει κουβέντα για το γεγονός πως το παράνομο λογισμικό δρα ανενόχλητο στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως, όπως αποκάλυψε το Documento την Κυριακή, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη Ντόρα Μπακογιάννη, ο γιος της και δήµαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης καθώς και η κόρη της Αλεξία Μπακογιάννη ήταν παγιδευµένοι µε το κακόβουλο λογισµικό. Τα δεδοµένα στα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας, από τηλεφωνικές κλήσεις και µηνύµατα έως φωτογραφίες και emails, µεταφέρονταν όλα σε πραγµατικό χρόνο στο σύστηµα που έκανε τις υποκλοπές. Την είδηση για την παρακολούθηση της Ντ. Μπακογιάννη και των παιδιών της δηµοσίευσε πριν από µια βδοµάδα η εφηµερίδα «Εστία». Το Documento δημοσίευσε το παζλ που δείχνει την παρακολούθηση αλλά και την άµεση σχέση που είχαν οι παρακολουθητές µε το Μέγαρο Μαξίµου.

«Υπάρχει κάποιος λόγος που μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθούσε μέλη της οικογένειάς του;» ήταν η ερώτησή μας, με τον Γ. Οικονόμου να επιχειρεί μάλιστα να παρουσιάσει το θέμα ως «ξαναζεσταμένο φαγητό», παρότι πρόκειται για νέες, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση του Predator στη χώρα μας, με τις ευλογίες του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, νομίζω ξαναείχατε αναλυτικά, γύρω στα 100 ονόματα που ισχυρίζεστε ότι μέσω των παράνομων λογισμικών παρακολουθούνταν…» ψέλλισε αρχικά ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, γι’ αυτό και άμεσα του επισημάνθηκε πως «είναι νέες πληροφορίες αυτές, δεν υπήρχαν αυτά τα ονόματα…». Μάταια ωστόσο, αφού το πρωθυπουργικό γραφείο έχει αποφασίσει να παριστάνει πως δεν τον αφορούν οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις, τόσο για το παράνομο λογισμικό, όσο και για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Λέω είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, το οποίο έχει και δύο τρία καινούργια πράγματα. Είχατε μία σειρά ονομάτων, που ισχυρίζεστε ότι παρακολουθούνταν μέσω των παράνομων λογισμικών» επέμεινε ο Γ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας υπαινικτικά πως «η εμφάνιση των οποίων στην Ελλάδα χρονολογείται από το 2016», επιχειρώντας έτσι να εμφανίσει το ζήτημα ως κάτι που δεν αφορά τη σημερινή κυβέρνηση.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι καμία ελληνική δημόσια αρχή δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτού του είδους τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά. Βρίσκεται και εκεί σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα. Οπότε δεν έχω κάτι παραπάνω να πω για το συγκεκριμένο πράγμα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της επιμένουν να δίνουν την ίδια, παραπάνω απάντηση για τις κρατικές αρχές, την ώρα που είναι γνωστό πως ο πρώην γγ του ΥΠΕΞ και νυν αναπληρωτής διευθυντής για την προετοιμασία εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, και φυσικά, έρχονται στη δημοσιότητα η μία μετά την άλλη οι πληροφορίες για τις διασυνδέσεις των προσώπων που διακινούσαν το Predator με την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Υπό παρακολούθηση Ντόρα, Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter