Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Παίδων Πεντέλης – «Αντιδημοκρατικό ο υπουργός Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη»

Συγκέντρωση στο Παίδων Πεντέλης προγραμματίζει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 9 π.μ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέροντας ότι είναι «ντροπή, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, ο υπουργός Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι είναι «λάθος να αφήνεται μία περιοχή χωρίς παιδιατρική κάλυψη» και «ήδη στα ΤΕΠ των δύο άλλων Παιδιατρικών Νοσοκομείων αυξήθηκε η αναμονή των παιδιών που περιμένουν ώρες να εξυπηρετηθούν».

Νωρίτερα, παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς όπως φαίνεται έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή του Θάνου Πλεύρη. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, ωστόσο ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι τελικά η απεργία κηρύχθηκε μόνο παράνομη.

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» έγραψε στο Twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Την ίδια ώρα, κοροϊδία χαρακτηρίζει και την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην νοσηλεία περιστατικών κορονοιού καθώς όπως εξηγεί «υποτίθεται επίταξαν 546 κλίνες είναι καλυμμένες οι 267 και το κράτος πληρώνει το σύνολό τους».

Αναλυτικά η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «την ώρα που τα Νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ράντζα με περιστατικά κορονοϊού αλλά και γενικά περιστατικά, αναγκάζονται να δεσμεύουν συνεχώς κλινικές για τη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, αναβάλλονται χειρουργεία, θεραπείες, εξετάσεις, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ο ιδιωτικός τομέας με ευθύνη της κυβέρνησης μένει αμόλυντος και αμείβονται με μαυραγορίτικες λογικές».

Διαβάστε επίσης: 

Αγωγή Πλεύρη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

ΠΟΕΔΗΝ: Κοροϊδία η συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα – «Επίταξαν 546 κλίνες και είναι καλυμμένες οι 267»