Συγκινεί ο πατέρας του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία – «Αγαπούσε τα βουνά από παιδί» (Video)

Συγκινεί ο πατέρας του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία – «Αγαπούσε τα βουνά από παιδί» (Video)

Βαρύ είναι το πένθος για την οικογένεια του σκιέρ από τη Φλώρινα, Κωνσταντίνου Μόμτση ο οποίος έχασε τη ζωή του στην Βουλγαρία.

Ο Κωνσταντίνος ήταν, όπως λένε οι συγγενείς του, λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συχνά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Βουλγαρία: Το μοιραίο λάθος που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα σκιέρ – «Βγήκε εκτός πίστας για φωτογραφία»

«Ο γιος μου αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά. Έφευγε σε Γαλλία, Ελλάδα, ήταν ταλαντούχος, με διπλώματα» τόνισε ο πατέρας του Κωνσταντίνου, που βρίσκεται στη Βουλγαρία για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του, μιλώντας στο Star. «Το βάρος των πέντε ατόμων σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ μεγάλο, γι’ αυτό έγινε κατολίσθηση» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

«Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας»

Τα βουλγαρικά μέσα  μεταδίδουν πως η παρέα των νεαρών αγνόησε τις προειδοποιήσεις και άρχισε να κατεβαίνει την χιονισμένη πλαγιά έξω από τον χώρο της πίστας.

Η σύζυγος του ενός εκ των τριών επιζώντων, λέει πως στο σημείο που προκλήθηκε η φονική χιονοστιβάδα ήταν μέρος πίστας που ήταν ανοιχτή για το κοινό, «Εγώ διάβασα σε κάτι άρθρα ότι η πίστα ήταν κλειστή και ότι αυτοί βγήκαν εκτός πίστας, αλλά ο Γιώργος λέει ότι είχε κόσμο και ότι η πίστα ήταν ανοιχτή».

Όπως αναφέρει στο Mega: Το μεσημέρι της Τετάρτης ένας από τους 4 φίλους του άτυχου σκιέρ που κατάφερε να επιζήσει είπε, «Δεν πήγαμε για να βγάλουμε φωτογραφίες σαν μία χαζοπαρέα, δεν ήμασταν οι μόνοι σε εκείνο το υψόμετρο. Από την αρχή της μέρας ανέβαινε κόσμος σε εκείνο το υψόμετρο. Ξεκάθαρο απαγορευτικό δεν υπήρχε», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν ισχυριστεί οι Βούλγαροι διασώστες και οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου.

 

Όπως κατήγγειλε στο Mega ο φίλος του 36χρονου σκιέρ δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο για την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβιτς.

«Τα νέα από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα δεν είναι βάσιμα. Δεν είναι 100% αυτά που έχουν πει σωστά. Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας από αυτούς. Ενημέρωση δεν υπήρχε για χιονοστιβάδα για εκείνο το σημείο», δήλωσε ο φίλος του αποθανόντα.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Συγκλονιστική η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στην Ακροδεξιά για την ισότητα στον γάμο (Video)

Αποκλειστικό: Έφοδος με εντολή εισαγγελέα στο αρχηγείο Πυροσβεστικής για «εξαφανισμένες» συνομιλίες της Ρόδου

Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το μακελειό – «Φύγε, δεν θέλω να σε σκοτώσω» (Video)

LIVE – «Δικαιοσύνη» για το έγκλημα στα Τέμπη: Η φωνή των συγγενών των θυμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter