Συγκλόνισε ο πατέρας της άτυχης Έμμας που «έσβησε» σε τροχαίο: «Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δε βγαίνεις έξω και θερίζεις»

Συγκλόνισε ο πατέρας της άτυχης Έμμας που «έσβησε» σε τροχαίο: «Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δε βγαίνεις έξω και θερίζεις»

Για τη δραματική στιγμή, μέσα στη νύχτα, που ενημερώθηκε για την θανατηφόρα παράσυρση του παιδιού του από όχημα κοντά στην Καμάρα στην Θεσσαλονίκη, πριν από ένα χρόνο, για την κατάσταση στην οποία ήταν το θύμα, αλλά και για ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 27χρονος δράστης κι έκανε «το παιδί μου κομμάτια», μίλησε στο δικαστήριο ο πατέρας της 21χρονης Έμμας, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη για τον θάνατο της κόρης του.

Δείτε επίσης: Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν το πορτοφόλι της αιμόφυρτης 21χρονης – Καταγγελία σοκ από τον δικηγόρο της οικογένειας

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και θα συνεχισθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Χαράλαμπος Καριωτάκης, ζήτησε από το βήμα του μάρτυρα να τιμωρηθεί αυστηρά και παραδειγματικά ο δράστης, οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου «για το κακό που έχει κάνει» επισημαίνοντας ότι «ο δρόμος δεν είναι πίστα, δε βγαίνεις έξω και θερίζεις» .

Μιλώντας για το βράδυ του τροχαίου ο κ. Καρυωτάκης συγκίνησε όλο το ακροατήριο όταν περιέγραψε τη στιγμή που ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα το ίδιο του το παιδί.

«Λίγα λεπτά μετά το μοιραίο, χτυπά το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα. Σηκώθηκα και είδα κλήση από το κινητό της Εμμανουέλας. Είχε φτάσει Θεσσαλονίκη από την Κρήτη λίγη ώρα πριν το μοιραίο. Είχε μια σκυλίτσα και την είχαν οι φίλες της σε κτηνιατρική κλινική και κατεβαίνοντας πήγε να την δει, έστειλε βιντεάκι στη μαμά της να δει ότι είναι καλά, κι ότι ήθελε να κάνει έκπληξη σε μια κολλητή της φίλη που είχε γενέθλια…και μετά πέρασε την οδό Εγνατία».

Οι γονείς της 21χρονης πήραν ξημερώματα το πρώτο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη χωρίς να γνωρίζουν ότι το παιδί τους είχε φύγει από τη ζωή.

«Γνωρίζαμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Κάνεις μας όμως δε περίμενε κάτι τέτοιο. Πήγαμε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με μάρτυρες να καταλάβω τι είχε γίνει. Η κόρη μου γνώριζε από κυκλοφοριακή αγωγή, πάντα ήμουν αυστηρός, λόγω επαγγέλματος».

«Πιστεύω, συνέχισε, ότι σίγουρα δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου του «καθάρματος» γιατί ήταν μακριά. Σίγουρα θα άκουσε τον θόρυβο που άκουσαν και οι άλλοι από την ταχύτητα που είχε, πίστεψε ότι προλαβαίνει, δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα τη χτυπήσει στο άλλο ρεύμα. Ήταν στο αντίθετο ρεύμα, κοντά στο πεζοδρόμιο όταν τη χτύπησε και προφανώς την πέταξε».

Απαντώντας μάλιστα στον ισχυρισμό του πραγματογνώμονα που διόρισε ο κατηγορούμενος και ο οποίος «διέγνωσε» ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου όταν χτύπησε την Έμμα ήταν 54χλμ/ώρα, ο πατέρας της 21χρονης είπε:

«Είναι γελοίο, με 54χλμ έχεις μώλωπες αν σε χτυπήσει το αυτοκίνητο, η κόρη μου ήταν κομμάτια». Επισήμανε δε ότι οι αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 27χρονος οδηγός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter