Συγκλονιστικά βίντεο: Απών το επιτελικό κράτος – Εθελοντές απεγκλωβίζουν κόσμο στην Καρδίτσα (Video)

Συγκλονιστικά βίντεο: Απών το επιτελικό κράτος – Εθελοντές απεγκλωβίζουν κόσμο στην Καρδίτσα (Video)

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους, αναρίθμητα ζώα ενώ οι ζημιές σε υποδομές, σπίτια, καλλιέργειες και περιουσίες είναι ανυπολόγιστες. Την ίδια ώρα, δύο άτομα αγνοούνται επισήμως.

Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή της Καρδίτσας είναι αποκαρδιωτικές και δεν τις χωρά ανθρώπινος νους. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ» ακούγεται να λέει μια γυναίκα στους εθελοντές που την απεγκλώβισαν και την μετέφεραν με βάρκα σε ασφαλές σημείο. Τα βίντεο που έχει καταγράψει εθελοντής στην Καρδίτσα και έχουν αναρτηθεί στο Tik Tok, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Σε άλλο βίντεο, φαίνονται αγκαλιασμένα δύο παιδιά, και στο βάθος, στον δεύτερο όροφο ενός σπιτιού τουλάχιστον 20 άτομα να περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους για να απεγκλωβιστούν.

@theodaf86 #karditsa #flooding #rescue #valunteer ♬ original sound – theodaf

@theodaf86 #karditsa #flooding #volunteer #rescue ♬ original sound – theodaf

Το νερό έχει φτάσει στις στέγες των σπιτιών και οι βάρκες των εθελοντών είναι γεμάτες με κόσμο που σπεύδουν να απεγκλωβίσουν. Ωστόσο, όπως ακούγεται και στα βίντεο το έργο των εθελοντών δεν βοηθούν οι περιφράξεις των σπιτιών με τις λόγχες να καλύπτονται από νερό με αποτέλεσμα να μην είναι ορατές και να κινδυνεύουν τόσο τα φουσκωτά όσο και οι υπόλοιπες βάρκες που κινούνται στους υδάτινους δρόμους των χωριών που έχουν πληγεί.

@theodaf86 #karsitsa #flloding #rescue #volunteer ♬ original sound – theodaf

@theodaf86 #karditsa #flooding #searchandrescue ♬ original sound – theodaf

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter