Συγκλονίζει η καθαρίστρια μέσα από τη φυλακή: Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν καλύτερη ζωή από τη δική μου

Συγκλονίζει η καθαρίστρια μέσα από τη φυλακή: Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν καλύτερη ζωή από τη δική μου

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μία ζωή καλύτερη από τη δική μου», δηλώνει στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της Θεσσαλίας η γυναίκα που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση, για απάτη επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια.

Η 53χρονη, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης που έχει εισπράξει και δήλωσε πως ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα. 

Διαβάστε ακόμη: Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει την καταδίκη στην καθαρίστρια: «Επιτέλους κοιμόμαστε με τις πόρτες ξεκλείδωτες»

Η έγκλειστη γυναίκα τονίζει στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. Λέει χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».

Διαβάστε ακόμη: Η καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο στη φυλακή, η γαλάζια αντιδήμαρχος και φίλη του Μητσοτάκη στην παραγραφή

Εισαγγελική παρέμβαση για την εξοντωτική καταδίκη της καθαρίστριας

Η εξοντωτική καταδίκη της καθαρίστριας σε δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η κ.Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο .

Το χρονικό

Η 53χρονη από τον Βόλο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών χωρίς αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας γιατί βρέθηκε με πλαστό πτυχίο που το είχε χρησιμοποιήσει για να προσληφθεί στο δημόσιο.

Επρόκειτο για την υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον προ διετίας όταν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη, με την αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να της διατηρεί την ελευθερία. Χθες κρίθηκε ένοχη μόνο για την απάτη (η πλαστογραφία παραγράφηκε) αλλά η ποινή έφτασε στα 10 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο και έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια των δύο δικαστηρίων η 53χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε’ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτή την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter