Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για το νομοσχέδιο- έκτρωμα Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: "Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις", Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. (EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχει φέρει την κυβέρνηση «απέναντι» στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Η συζήτηση του νομοθετήματος αναμένεται να αποτελέσει μία μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη αφού κατά την διήμερη διαδικασία αναμένεται να μιλήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων στο νομοσχέδιο, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και την έκθεση-κόλαφο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Μετά από σύντομες τοποθετήσεις βουλευτών, αλλά και της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, η ένσταση απορρίφθηκε.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μόνον με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών.