Σύγκρουση Βελόπουλου με Κεραμέως – Λιβάνιο: «Δεν θα επιτρέψουμε καλπονοθεία» – «Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ…»

Σύγκρουση Βελόπουλου με Κεραμέως – Λιβάνιο: «Δεν θα επιτρέψουμε καλπονοθεία» – «Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ…»

Άναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και την υπουργό αλλά και τον αν. υπουργό Εσωτερικών με φόντο την αιφνιδιαστική τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου εκλογέων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, η Νίκη Κεραμέως πήρε τον λόγο και θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, στις οποίες συμφωνούσε με τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου.

Έπειτα, ο κ. Βελόπουλος παρενέβη, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να κάνει καλπονοθεία», ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θα ψηφίζουν οι νεκροί και τα δέντρα επειδή το θέλετε εσείς».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Λιβάνιος υπενθύμισε κι εκείνος με τη σειρά του πως το 2019 και το 2021 η Ελληνική Λύση συμφωνούσε, όμως, το 2023 καταψήφισε τις σχετικές διατάξεις.

Μάλιστα, εξήγησε πως η αναδίπλωση του κ. Βελόπουλου οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Λύση πήρε μόνο 0,94% από τους απόδημους στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

«Θα ψηφίσουν και οι βρικόλακες»

«Εσείς συμφωνείτε να ψηφίσουν οι βρικόλακες και νεκροί, εμείς μόνο οι Έλληνες» αντέτεινε ο κ. Βελόπουλος, με τον Θ. Λιβάνιο να επανέρχεται, λέγοντας: Επειδή εδώ δεν πουλάμε… βυζαντινά, αν έχετε μια καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός, να την κάνετε. Αν δεν αντιλαμβάνεστε ζητήματα δημοκρατίας, είναι δικό σας θέμα…».

Η κόντρα έληξε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον κ. Λιβάνιο για πολιτική μεταπήδηση από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, θυμίζοντας ότι ο αν. υπουργός δήλωσε σε συνέντευξη του ότι στους εκλογικούς καταλόγους «υπάρχουν 500.000 νεκροί».

«Η Singular Logic είναι δίκη σου εταιρία, του κολλητού του πρωθυπουργού, Μανωλοπούλου. Δεν εμπιστεύομαι ούτε εσένα, ούτε τον πρωθυπουργό» κατέληξε ο Κ. Βελόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Επιστολική ψήφος: Προαποφασισμένος ο αιφνιδιασμός αντιπολίτευσης και «γαλάζιας» Κ.Ο. από Κεραμέως

Επιστολική ψήφος: Τι φοβήθηκε η κυβέρνηση και την τίναξε στον αέρα;

Ξανθόπουλος: Δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης η λαθροχειρία με την τροπολογία για την επιστολική ψήφο

Επιστολική ψήφος: «Γαλάζιο» στραπάτσο με ευθύνη Κεραμέως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter