Συγνώμη ζητά ο Guardian για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφων από πρώην αρθρογράφο του

Συγνώμη ζητά ο Guardian για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφων από πρώην αρθρογράφο του
Πηγή: Twitter

Συγγνώμη ζήτησε η βρετανική εφημερίδα Guardian από τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζομένους της, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από πρώην αρθρογράφο του εντύπου, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις μεθόδους αντιμετώπισης τέτοιων καταγγελιών.

Σύμφωνα με όσα ανέδειξαν την Δευτέρα οι New York Times η διευθύντρια σύνταξης των εφημερίδων The Guardian και The Observer, Κάθριν Βάινερ, έγραψε στις γυναίκες που κατήγγειλαν τον αρθρογράφο Νικ Κόεν ότι τις άγγιξε απρεπώς χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ότι τους έκανε σεξουαλικές προτάσεις.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σεξουαλική παρενόχληση που υποστήκατε από ένα μέλος του Observer και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε την καταγγελία σας» ανέφερε, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Βάινερ.

«Η διευθύντρια σύνταξης και η γενική διευθύντρια έγραψαν σε όλες εκείνες που μίλησαν δημοσίως για το θέμα και σε όσες επικοινώνησαν με τον GNM», τον όμιλο μέσων ενημέρωσης στον οποίο ανήκουν οι εφημερίδες Guardian και Observer, επιβεβαίωσε την Τρίτη ένας εκπρόσωπος του ομίλου.

«Έλαβα τη συγγνώμη της Καθ Βάινερ, της διευθύντριας σύνταξης και της Άννα Μπάτεσον, της εκτελεστικής διευθύντριας του Guardian News & Media. Είμαι απείρως ανακουφισμένη», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Λούσι Σιγκλ.

Σύμφωνα με τη ΝΥΤ, η Σιγκλ κατηγορούσε τον Κόεν ότι πριν από χρόνια την άγγιξε στους γλουτούς και ότι η εφημερίδα στήριξε τον αρθρογράφο της, αντί να φροντίσει να βάλει τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: ΝΥΤ, ΑΡ

Διαβάστε επίσης:

Δημόσια συγγνώμη του Guardian για την σχέση του ιδρυτή της εφημερίδας με το δουλεμπόριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter