Σύγχυση με επιχείρηση διάσωσης προσφύγων σε νησίδα του Έβρου – Τι λένε ΕΛΑΣ και Θεοδωρικάκος

Σύγχυση με επιχείρηση διάσωσης προσφύγων σε νησίδα του Έβρου – Τι λένε  ΕΛΑΣ και Θεοδωρικάκος

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την ύπαρξη η όχι εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα κοντά στο Κισσάριο στην περιοχή της Ορεστιάδας, με τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο από τη μια πλευρά για μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περίπου 400 ανθρώπων και από την άλλη πλευρά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και την ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδουν την ύπαρξη του περιστατικού.

Έτσι, ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο thrakinea.gr σε εξέλιξη βρισκόταν το απόγευμα της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα στην περιοχή του Έβρου, εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα κοντά στο Κισσάριο στην περιοχή της Ορεστιάδας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήρθε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του να «δείξει» τουρκικό δάκτυλο, επικελούμενο τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Έπειτα από ειδοποίηση της #Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας», ανέφερε συγκεκριμένα το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. μέσω Twitter.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο κ. Θεοδωρικάκος λέγοντας από την Κατερίνη: «Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ωστόσο πως οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ελέγχονται για την αξιοπιστία τους, αν αναλογιστεί κανείς πως ούτε ένας μήνας δεν έχει μεσολαβήσει από όταν αντιφατικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. διέψευδαν πως βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους 39 πρόσφυγες οι οποίοι τελικά εντοπίστηκαν μετά από ημέρες αγωνίας και αφού είχε μεσολαβήσει ο τραγικός θάνατος της 5χρονης προσφυγοπούλας.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή – Μεταναστευτικό: Μηταράκης – Θεοδωρικάκος απειλή για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου;

Έβρος: Εντοπίστηκαν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες εν μέσω διεθνούς κατακραυγής

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter